Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє

04.06.2010

Станом на 01 червня 2010 р. кількість учасників Фонду становить 171, кількість тимчасових учасників - 4.

Станом на 04 червня 2010 року було внесено наступні зміни в Реєстр Фонду

Змінили назву наступні учасники Фонду:

03 червня 2010 року внесено зміни в Реєстр учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк Приватінвест" змінив назву на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "АСВІО БАНК" (свідоцтво учасника Фонду № 094 від 03.06.2010).

Публічними акціонерними товариствами стали наступні учасники Фонду:

19 травня 2010 року внесено зміни в Реєстр учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Акціонерний комерційний банк "Форум" змінив назву на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК ФОРУМ" (свідоцтво учасника Фонду № 078 від 19.05.2010)

03 червня 2010 року внесено зміни в Реєстр учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство "Платинум Банк" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "Платинум Банк" (свідоцтво учасника Фонду № 170 від 03.06.2010);

Фонду Відкрите акціонерне товариство "Аграрний комерційний банк" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "Аграрний комерційний банк" (свідоцтво учасника Фонду № 003 від 03.06.2010).

Кошти Фонду

Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 1 червня 2010р. складає 2 798 млн. грн.

Виплати гарантованої суми відшкодування

Відкрите акціонерне товариство Комерційний банк "Іпобанк"

Фонд здійснює виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам Відкритого акціонерного товариства Комерційний банк "Іпобанк" з 12 травня по 23 червня 2010 року через банк-агент Фонду АКБ "Укрсоцбанк".

Для отримання гарантованої суми відшкодування у банку-агенті Фонду потрібно пред’явити паспорт та довідку органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку.

У разі зміни прізвища вкладники звертаються до банку - агента Фонду відповідно до прізвища, на яке було укладено договір та разом з паспортом та довідкою органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку надають у відділенні банку-агента відповідний документ, що підтверджує зміну прізвища.

Відшкодування також виплачуватиметься банком-агентом іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання відшкодування на підставі свідоцтва про спадщину необхідно письмово звертатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам потрібно звертатися до ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Комерційний банк "Іпобанк".

Відкрите акціонерне товариство "Селянський комерційний банк "Дністер".

Фонд здійснює виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам Відкритого акціонерного товариства "Селянський комерційний банк "Дністер" з 29 квітня по 15 червня 2010 року через банк-агент Фонду АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК".

Для отримання гарантованої суми відшкодування у банку-агенті Фонду потрібно пред’явити паспорт та довідку органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку.

У разі зміни прізвища вкладники звертаються до банку - агента Фонду відповідно до прізвища, на яке було укладено договір та разом з паспортом та довідкою органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку надають у відділенні банку-агента відповідний документ, що підтверджує зміну прізвища.

Відшкодування також виплачуватиметься банком-агентом іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання відшкодування на підставі свідоцтва про спадщину необхідно письмово звертатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам потрібно звертатися до ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Селянський комерційний банк "Дністер".

Фонд продовжує виплати гарантованої суми коштів вкладникам ВАТ Банк "БІГ Енергія", АКБ "Трансбанк", ТОВ КБ "АРМА", ТОВ "Український промисловий банк", КБ "Українська фінансова група" - товариство з обмеженою відповідальністю, АКБ "Східно-Європейський банк", АБ "Банк регіонального розвитку", АКБ "Європейський", ВАТ КБ "Національний стандарт", ВАТ "АКБ "Одеса - Банк", ВАТ "КБ "Причорномор’я", ВАТ "Європейський банк розвитку та заощаджень".

Для отримання відшкодування вкладникам необхідно надіслати до Фонду:

1) заяву на виплату коштів із зазначенням місця проживання;

2) копію сторінок паспорту (1, 2, 11) або документу, що замінює його;

3) копію довідки органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку (резидента).

Гарантована сума може сплачуватися іншим особам згідно з законодавством України (за довіреністю, спадщиною тощо). У такому разі довірена особа (спадкоємець), крім вищезазначених документів, подає нотаріально засвідчену копію (або оригінал) довіреності на отримання коштів або свідоцтва про право на спадщину (рішення суду).

Відшкодування за вкладами, відкритими на ім’я неповнолітніх, здійснюється батькам або опікунам.

Для отримання відшкодування за вкладом, відкритим на ім’я дитини, подаються такі документи:

1) заява на виплату коштів із зазначенням прізвища, імені, по батькові дитини та адреси за місцем проживання;

2) копія свідоцтва про народження дитини;

3) копія сторінок паспорту (або документу, що замінює його) батьків (опікунів);

4) довідка органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку (батьків або опікунів);

5) оформлений згідно з чинним законодавством документ, про те що заявник на момент здійснення виплат є опікуном неповнолітнього (тільки для опікунів).

За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам потрібно звертатися до ліквідатора відповідного банку.

Статистика виплат станом на 1 червня 2010р.

ВАТ КБ "Іпобанк"

Гарантовану суму отримали 7 вкладників, що складає 0,3% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 221 тис. грн. або 43,3% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "СКБ "Дністер"

Гарантовану суму отримали 7875 вкладників, що складає 25,5% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 280678 тис. грн. або 85,5% від загальної суми відшкодування.

ВАТ Банк "БІГ Енергія"

Гарантовану суму отримали 17664 вкладників, що складає 35,4% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 502536 тис. грн. або 96,6% від загальної суми відшкодування.

АКБ "Трансбанк"

Гарантовану суму отримали 10495 вкладників, що складає 47,0% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 419880 тис. грн. або 95,8% від загальної суми відшкодування.

ТОВ КБ "АРМА"

Гарантовану суму отримали 4245 вкладників, що складає 85,1% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 170826 тис. грн. або 95,5% від загальної суми відшкодування.

ТОВ "Український промисловий банк"

Гарантовану суму отримали 2051 вкладників, що складає 1,2% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 22589 тис. грн. або 76,4% від загальної суми відшкодування.

КБ "Українська фінансова група" - товариство з обмеженою відповідальністю

Гарантовану суму отримали 946 вкладників, що складає 72,4% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 48826 тис. грн. або 97,5% від загальної суми відшкодування.

АКБ "Східно-Європейський банк"

Гарантовану суму отримали 4681 вкладників, що складає 28,9% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 206413 тис. грн. або 98,1% від загальної суми відшкодування.

АБ "Банк регіонального розвитку"

Гарантовану суму отримали 5660 вкладників, що складає 87,9% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 291707 тис. грн. або 97,8% від загальної суми відшкодування.

АКБ "Європейський"

Гарантовану суму отримали 13604 вкладників, що складає 76,2% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 655506 тис. грн. або 91,8% від загальної суми відшкодування.

ВАТ КБ "Національний стандарт"

Гарантовану суму отримали 3699 вкладників, що складає 57,9% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 262847 тис. грн. або 98,0% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "АКБ "Одеса - Банк"

Гарантовану суму отримали 2273 вкладників, що складає 53,0% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 93735 тис. грн. або 99,2% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "КБ "Причорномор’я"

Гарантовану суму отримали 4290 вкладників, що складає 91,5% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 116510 тис. грн. або 99,5% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "Європейський банк розвитку та заощаджень"

Гарантовану суму отримали 13395 вкладників, що складає 41,1% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 264101 тис. грн. або 99,2% від загальної суми відшкодування.

 

Протягом травня 2010р. Фондом було розглянуто та надано відповіді на 2450 звернень від вкладників банків, по яких Фонд здійснює відшкодування.

 

Відділ зв’язків з громадськістю
[email protected]

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter