ПЕРШІ ПУЛИ КРЕДИТІВ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У ЗАСТАВІ НБУ ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ

15.01.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

З 06 до 19 лютого – у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони з реалізації трьох пулів, що складаються з прав вимог за кредитами юридичних осіб. Вперше до складу цих пулів входять договори, які перебувають у заставі Національного банку України. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулів, потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних. Порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

До складу 1-го пулу увійшли права вимоги за 62 кредитами, що перебувають на балансі чотирьох банків: ПАТ «КБ «НАДРА», АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 6 років. Загальна заборгованість за договорами склала 5 989 млн грн. За 59 кредитами тривають судові провадження. Ще 4 кредити перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 1 058 млн грн.

Коротка презентація (тізер) – за посиланням.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 06 лютого.

У забезпеченні за кредитами, зокрем: комплекс нежитлових будівель шахт в Дніпропетровській обл., цілісний майновий комплекс в Закарпатській обл., земельні ділянки в Київській обл.

До складу 2-го пулу увійшли права вимоги за 53 кредитами,  що перебувають на балансі трьох банків: ПАТ «ЛЕГБАНК», АТ «Дельта Банк», ПАТ «КБ «НАДРА».

У заставі НБУ - 27 кредитних договорів.

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 5 років. Заборгованість за договорами - 2 955 млн грн.  Судове провадження триває щодо 17 кредитів і ще 10 передані в роботу Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 613 млн грн.

Коротка презентація (тізер) – за посиланням.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 15 лютого.

У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу: приміщення магазину в м. Рівне, комплекс будівель та споруд (логістичний центр) в Одеській обл., житловий будинок та земельна ділянка в Київській обл.

До складу 3-го пулу увійшли права вимоги за 20 кредитами,  що перебувають на балансі чотирьох банків: АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», ПАТ «КБ «НАДРА», ПАТ «ВіЕйБі Банк». Права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами.

У заставі НБУ – 17 кредитних договорів.

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 4 роки. Заборгованість за договорами - 1 050 млн грн.  Судове провадження триває по 19 кредитам.

Стартова ціна пулу – 876 млн грн.

Коротка презентація (тізер) – за посиланням.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 19 лютого.

У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу: будівля водневої станції в Київській обл.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж до 10 разів.

Детальніша інформація про лоти із описом кредитних угод та переданого забезпечення міститься у публічному паспорті активу – за посиланням – 1 пул, 2 пул, 3 пул. Умови участі в аукціоні тут  - 1 пул, 2 пул, 3 пул.

Довідка. Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес. Нагадаємо, аукціони з продажу пулів стартували 3 вересня 2018 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter