ПУЛ НА ПОНАД 4,8 МЛРД ГРН З ЗАСТАВНИХ АКТИВІВ НБУ ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ ТОВ «ДЕБТЕКС УКРАЇНА»

18.02.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фондом гарантування виставлено на продаж пул активів балансовою вартістю 4 876 171,93 тис грн, що складається з прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами, частина з яких знаходиться в заставі Національного банку України та АТ «УКРЕКСІМБАНК», а також дебіторської заборгованості.

У забезпеченні досить привабливі об’єкти з переробки сільськогосподарської продукції розташовані в Одеській області. По суті це працюючий бізнес.

Зокрема 39 тис. м² промислової нерухомості. Повністю діючий масложировий виробничий комплекс з обладнанням. Доступ до під'їзної залізничної колії та морського транспортного порту. Спорудження 2007 року.

5,43 га земель з цільовим призначенням для розміщення олійножиркомбінату. Передбачалось будівництво морського зерноперевантажувального комплексу та двостороннього пірсу.  Поруч з першим об'єктом.

А також діючий олійножиркомбінат з виробництва маргарину, кулінарних та кондитерських жирів, соняшникової олії та майонезу. Розташований поруч із залізничними коліями на 5,34 га промислових земель. 

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. З поетапним зниженням ціни протягом дня, що дозволяє максимально точно до ринкової встановити ціну продажу і створює конкуренцію серед покупців.

Стартова ціна лоту(# debtX_8829) – 897 231,99 тис грн. Що становить 20% від балансової вартості. Адже ці активи Фонд гарантування вже виставляв на торги через сситему ProZorro.Продажі за балансовою вартістю. Але тоді покупці не проявили достатнього інтересу і не придбали дані активи.

Цього разу активи готує до продажу один з міжнародних радників Фонду гарантування - ТОВ «Дебтекс Україна». І аукціон буде проведений на їхньому майданчику. Отже доступ до торгів можна отримати на сайті www.debtx.com

Електронний аукціон розпочинається 06 березня 2019 року в проміжок часу з 9-30 год. до 10-00 год.

Кінцевий термін прийняття заяв: 06.03.2019 до 16:00.

Усі зацікавлені сторони повинні подати свою реєстраційну інформацію відповідно до наданих вимог через веб-сторінку www.debtx.com завчасно з метою належного опрацювання такої інформації та її підтвердження.

Ознайомлення з активом відбувається шляхом надання доступу до інформації про актив через веб-сторінку www.debtx.com для зареєстрованих учасників торгів (аукціону) та кімнатах банків, які входять до складу пулу.

Також ознайомитися з активами, що входять до складу пулу можна у кімнаті даних, доступ до якої надає Фонд гарантування. Для цього необхідно подати заявку про зацікавленість у придбанні активу та підписати договір щодо нерозголошення банківської таємниці та конфіденційної інформації (http://torgi.fg.gov.ua/nda). Заявки подаються в паперовому та електронному вигляді. Для ознайомлення з активом у Віртуальній кімнаті даних Фонду гарантування, необхідно діяти згідно з інструкцією. Посилання на договір конфіденційності http://torgi.fg.gov.ua/nda2.

Більш докладна інформація про лот доступна на Інформаційному порталі Фонду. Зокрема про умови торгів можна дізнатися за посиланням.  Фото та презентацію можна переглянути у публічному паспорті активу за посиланням.

Фонд гарантування для того аби забезпечити продаж активів за найвищою вартістю у найкоротший термін залучає міжнародних радників. Які беруть на себе розробку презентації розповсюдження інформації про лот не лише серед українських, але й серед зарубіжних потенційних покупців.

А отже відповідний актив може бути викуплений у тому числі зарубіжним інвестором, що збільшує шанси на його реалізацію за конкурентною ціною.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter