Фонд гарантування зобов’язав організаторів торгів продавати активи неплатоспроможних банків виключно на електронних площадках

07.07.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зобов’язав організаторів торгів здійснювати продаж активів неплатоспроможних банків виключно на електронних майданчиках. Це передбачено рішенням виконавчої дирекції фонду від 25 червня 2015 року.

 

Це дозволить прискорити процес продажу активів, забезпечує зручність та швидкість обміну інформацією і сприяє залученню широкого кола потенційних покупців. Проведення електронних торгів та принципи їх функціонування є ефективним інструментом продажу майна Банків.

Відповідно до вказаного рішення, організатор торгів через свій веб-сайт повинен забезпечити безперешкодний допуск до участі в торгах та рівні умови для всіх учасників. Ще одна вимога - технічна можливість одночасного обслуговування (проведення) не менше 100 торгів одночасно. Веб-сайт повинен бути розміщений на власному доменному імені, без необхідності пересилання на інші ресурси та сторінки в мережі Інтернет. Виставлене на продаж майно неплатоспроможних банків повинно мати чітку категоризацію в залежності від типу майна: автотранспорт, нерухомість, кредити, меблі, комп’ютерна техніка, банківське обладнання, інші основні засоби, тощо.

Подача учасниками електронних торгів цінових пропозицій має здійснюватись в режимі реального часу через захищене з’єднання. Крім того, обов’язковим є інформування учасників електронних торгів про результати розгляду їх заяв, внесення цінових пропозицій та результати електронних торгів шляхом надсилання їм відповідних повідомлень.

Організатори торгів повинні привести у відповідність до вимог свої електронні торгівельні площадки до 1 вересня 2015 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter