Фонд провів регіональний прес-клуб в м. Одеса на тему "Система гарантування вкладів: переваги і можливості для вкладників і банків"

18.10.2013

17 жовтня 2013 року у м. Одеса відбулось чергове засідання регіонального прес-клубу на тему: "Система гарантування вкладів: переваги і можливості для вкладників і банків", в якому взяли участь представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Управління Національного банку в Одеській області, представники одеських банків "Південний" та "Імексбанк".

Захід було проведено з метою підвищення рівня фінансової грамотності населення в контексті гарантування банківських вкладів, розвитку культури заощаджень.

Заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик наголосив на важливості підвищення рівня обізнаності громадян про систему гарантування вкладів та розвитку культури заощаджень. Він зауважив: "Для населення дуже важливо розуміти принципи функціонування системи гарантування, що дозволить їм грамотно розпоряджатися своїми коштами". Також Андрій Оленчик зазначив, що Фонд на сьогодні є дуже надійною установою і володіє достатніми фінансовими ресурсами. За період свого існування, Фонд здійснив виплати близько 7 мільярдів гривень 400 тисячам вкладників збанкрутілих банків.

Голова правління банку - агенту Фонду ПАТ "Імексбанк" Юрій Граматик наголосив на перевагах нового Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та відзначив оперативну роботу Фонду та ефективну співпрацю при здійсненні виплат вкладникам банкам, які визнано неплатоспроможними.

Під час прес-клубу крім виступів представників Фонду, інших запрошених гостей та відповідей на запитання журналістів, було продемонстровано інформаційний відеофільм та освітній відеоролик, розповсюджено інформаційні матеріали про систему гарантування вкладів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter