Фонд гарантування оголошує тендер для здійснення комплексного аналізу неплатоспроможного банку (forensic audit)

03.11.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), відповідно до домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ), оголошує конкурс серед аудиторів для здійснення комплексного аналізу неплатоспроможного банку (forensicaudit).

До участі у процедурі запрошуються аудиторські фірми - резиденти України, які входять в міжнародну мережу аудиторських компаній і за сумою перевірених активів в світі займають перші чотири місця, та компанії - нерезиденти (крім представників Російської Федерації), що мають міжнародний досвід в наданні вказаних послуг.

Комплексний аналіз неплатоспроможного банку здійснюється з метою виявлення фактів проведення проблемних або ризикових операцій, неналежного виконання процедур управління ризиками та внутрішнього контролю, виявлення в діяльності банку порушення банківського законодавства щодо операцій з пов’язаними особами.

Проведення такого аудиту відповідає Основним принципам ефективних систем страхування депозитів, розробленим Міжнародною асоціацією страховиків депозитів та Базельським комітетом з банківського нагляду і включеним до переліку міжнародних стандартів Ради фінансової стабільності.  

Результатом аудиту повинні бути висновки щодо дій або бездіяльності пов'язаних з банком осіб, які призвели до заподіяння шкоди банку чи його кредиторам, та, чи отримували пов’язані особи внаслідок цього майнову вигоду.

Граничний термін подання пропозиції до ФГВФО – 03 грудня 2015 року до 10.00.

Попередньо заплановано, що аудит буде проведений в «Дельта Банку» та «Банку Надра».

Фонд гарантування інформуватиме громадськість про результати конкурсу.

Докладніше з умовами конкурсу можна познайомитись за наступним посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter