АКТИВИ (МАЙНО) БАНКІВ ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ ЗА ПРИНЦИПОМ ОДИН БАНК ОДИН ПУЛ

19.06.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) продовжує формувати та виставляти на продаж активи (майно) банків, що ліквідуються, за принципом «один банк – один пул». До складу таких пулів входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами (як забезпечені заставою так і без забезпечення), основні засоби, нерухоме майно, дебіторська заборгованість та майнові права за дебіторською заборгованістю, майнові права за цінними паперами тощо.

Станом на 19.06.2019 за таким принципом сформовано та виставлено на продаж активи (майно) ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», АБ "ПОРТО-ФРАНКО", АКБ "НОВИЙ", ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК".

Актуальну інформацію щодо переліку пулів активів (майна) банків, що ліквідуються, сформованих за принципом «один банк – один пул» та за якими виконавча дирекція Фонду гарантування вже прийняла рішення і призначила стартову ціну, умови реалізації та дату торгів, можна побачити на офіційному порталі Фонду гарантування за посиланням: http://torgi.fg.gov.ua/catalog/p-bank.php

Нагадаємо, що спочатку активи (майно), які підлягають продажу за принципом «один банк – один пул»,  виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але не були викуплені. Згодом ці ж активи не були придбані у складі пулів сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби, дебіторська заборгованість).

Торги з продажу пулів активів «майна», сформованих за таким принципом, будуть проходити за голландською моделлю аукціонів.

Ознайомитися зі складом пулів активів (майна), сформованих за принципом «один банк – один пул», описом кредитних угод та переданого забезпечення, потенційні інвестори можуть у кімнаті даних банку або у віртуальній кімнаті даних (порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter