Повернення коштів кредиторам АТ «ВТБ БАНК» залежить від справедливих і виважених рішень судів

04.12.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликає суддів при розгляді справ щодо стягнення заборгованості з недобросовісних позичальників АТ «ВТБ БАНК» брати до уваги, що такі кошти йдуть не в кишені російським власникам, а спрямовуються виключно на виплати вкладникам. Після запровадження у банку тимчасової адміністрації виняткове право управляти банком має Фонд, основним завданням якого є захист прав вкладників та інших кредиторів банку. Фонд наголошує, що активи цього банку знаходяться під його управлінням, а будь-які надходження, зокрема від погашення кредитів чи стягнення коштів з боржників, направляються на виконання зобов’язань перед вкладниками.

Так, завтра, 05 грудня 2018 року у Київському апеляційному суді відбудеться засідання у справі, від рішення у якій у великій мірі залежить доля розрахунку із вкладниками АТ «ВТБ БАНК». Йдеться про розгляд апеляційної скарги банку, поданої на Ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 20.09.2018 у справі №760/20345/18. Цією ухвалою було залишено в силі постанову прокурора про закриття кримінального провадження за фактом невнесення до декларації одного із фінансових поручителів інформації про зобов’язання за кредитами, загальна заборгованість за якими становить понад 280 млн дол. США. На сьогодні ж склалась ситуація, коли фінансовий поручитель, ігноруючи судові рішення про стягнення боргу на користь банку, не повертає кредитні кошти. Фонду важливо стягнути максимальну суму коштів з усіх боржників, незалежно від їх соціального статусу та політичної приналежності. Усі отримані кошти Фонд спрямовує на задоволення вимог кредиторів банків, що знаходяться під його управлінням.

Як відомо, 28 листопаду 2018 року на підставі рішення Правління НБУ Фондом гарантування розпочато процедуру виведення АТ «ВТБ БАНК» з ринку і запроваджено тимчасову адміністрацію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter