Здійснено продаж 100% акцій ПАТ "АСТРА БАНК"

17.07.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) було проведено відкритий конкурс серед кваліфікованих інвесторів для визначення переможця конкурсу, який візьме участь у виведенні неплатоспроможного банку ПАТ "АСТРА БАНК" з ринку.За результатами конкурсу 28 травня 2015 переможцем було визначено компанію AGRO HOLDINGS (UKRAINE) LIMITED [Агро Холдінгз (Юкрейн) Лімітед], яка запропонувала такий спосіб виведення банку з ринку як"продаж неплатоспроможного банку інвестору".

 

16 липня 2015 року уповноваженою особу Фонду гарантування було підписано договір купівлі-продажу 100% акцій ПАТ "АСТРА БАНК".Покупець - AGRO HOLDINGS (UKRAINE) LIMITED - є дочірньою компанією інвестиційного фонду, керованого NCH Capital (США), ключовим напрямком діяльності якого є фінансування українських сільгоспвиробників.

Договором зокрема передбачено обов’язок інвестора у визначені терміни здійснити заходи з приведення діяльності ПАТ "АСТРА БАНК" у відповідність із вимогами законодавства України. З метою контролю за процесом виконання інвестором своїх зобов’язань Фонд призначив в банк свого куратора - провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Кононця Вадима Валерійовича.

Фонд гарантування вперше реалізував такий спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку як продаж неплатоспроможного банку інвестору. Це означає, що платоспроможність ПАТ "АСТРА БАНК" має бути відновленановим власником банку протягом 30 днів. Тобто, всі вкладники, включаючи юридичних осіб, та фізичних осіб, чиї вклади перевищують 200 тис. грн, матимуть можливість повернути свої вклади у визначені договорами терміни. Крім того, Фонд не буде витрачати свої кошти на виведення банку з ринку, в тому числі, на виплату гарантованої суми.

Кошти від продажу 100% акцій ПАТ "АСТРА БАНК"в сумі 92,1 мільйони гривень поповнили фінансові ресурси ФГВФО, що сприятиме підвищенню його фінансової стійкості тавідповідно економії коштів державного бюджету.Крім того, покупець відшкодував витрати Фонду на здійснення тимчасової адміністрації у банку.

Фонд вважає, що укладення такої угоди з іноземним інвесторомє позитивним сигналом про початок процесу відновлення банківської системи України та її економіки загалом.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter