Відбулось засідання Ради громадського моніторингу при ФГВФО

19.05.2016

color 1000px

ПРЕС-РЕЛІЗ. 16 травня 2016 року відбулось друге засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (РГМ). У засіданні взяли участь 10 із 12 членів Ради.

Члени Ради затвердили склад комітетів РГМ та взяли за основу винесений на розгляд план роботи на ІІ квартал 2016 року. Також затверджено логотип та бланк Ради громадського моніторингу.

З метою реалізації завдань з моніторингу дотримання законодавства під час виведення неплатоспроможних банків з ринку, визначених Положенням про Раду громадського моніторингу, учасники засідання обговорили зміст інформації, необхідної для їх виконання. Члени РГМ вирішили направити до Фонду відповідні запити на інформацію для подальшого її аналізу та опрацювання у складі комітетів Ради.

Зокрема, члени РГМ вирішили підготувати та направити до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб цілу низку запитів щодо надання Раді громадського моніторингу інформації про діяльність банків «Форум», «Дельта», «ВАБ», «Фінансова ініціатива», «Надра» та «Фінанси і кредит».

Довідково:

Рада громадського моніторингу при ФГВФО створена 18 березня ц.р. Ініціатива створення громадського дорадчого органу при Фонді належить представникам громадських організацій вкладників неплатоспроможних банків, які звернулись до Фонду з відповідною пропозицією. Згідно з рішенням виконавчої дирекції Фонду до складу Ради громадського моніторингу включені представники таких громадських організацій: ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» (АТ «Дельта Банк»), ГО «Громадський контроль банків» (ПАТ «ВіЕйБі Банк»), ГО «Правозахисна рада України» (ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива»), ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» (ПАТ «Банк Форум»). Персональний склад Ради налічує 12 осіб – представників громадських організацій. Основні задачі і функції РГМ викладені у відповідному положенні, яке розміщене на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у розділі «Рада громадського моніторингу».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter