Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє

13.03.2003

Станом на 1 березня 2003 року кількість банків - учасників Фонду становить 149, кількість тимчасових учасників - 6.
Адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення про переведення з 26 лютого 2003 року АКБ "Європейський", АКБ "Юнекс", ТОВ КБ "ФЕБ", АБ "Укоопспілка" до категорії тимчасових учасників Фонду, відповідно до статей 2, 27, 28 Закону України "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб".

Переведення АКБ "Європейський", АКБ "Юнекс", ТОВ КБ "ФЕБ" та АБ "Укоопспілка" до категорії тимчасових учасників Фонду не позбавляє вкладників, вклади яких були залучені до дня переведення банків до категорії тимчасових учасників, права на відшкодування таких вкладів Фондом.
Інформацію про переведення АКБ "Європейський", АКБ "Юнекс", ТОВ КБ "ФЕБ" та АБ "Укоопспілка" до категорії тимчасових учасників Фонду надруковано в газеті "Урядовий кур’єр" № 47 від 13.03.03р., відповідно до ст. 5 Закону України "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб".

Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 1 березня складає 170 млн. грн.

Тривають виплати відшкодування гарантованих сум вкладів фізичних осіб, за зверненнями вкладників, по банках "Україна" та "Слов’янський".
Станом на 1 березня 2003 року гарантовану суму отримали 7876 вкладників банку "Слов’янський", що складає 97,1% від загального числа осіб (8110), яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 3,9 млн. грн. або 98,7% від загальної суми відшкодування.
Щодо виплат гарантованих сум по банку "Україна", станом на 1 березня, фактично, відшкодування отримали 216 214 вкладників. Виплачена сума складає 32 млн. грн. (86,7% від загальної суми відшкодування).

Відповідно до чинного законодавства, вкладники банків, що ліквідуються можуть отримати гарантовану суму відшкодування протягом 3-х років з дня ліквідації банків. Вкладники банків КАБ "Слов’янський" та АК АПБ "Україна", які не отримали кошти через банки-агенти у визначені терміни, можуть звертатися до Фонду до 11 січня 2004 року та до 16 липня 2004 року відповідно.

Протягом лютого Фондом було розглянуто та надано відповіді на 306 звернень від вкладників банків "Слов’янський" та "Україна", з них 201 - повідомлення про перерахування коштів.

Служба зв’язків з громадськістю

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter