Як обрати банк для успішного розміщення депозиту

Щоб зробити правильний вибір, споживач банківських послуг повинен вміти досліджувати не лише умови конкретної послуги, а й банк загалом, аби пересвідчитися, що він буде надійним надавачем фінансових послуг.

Пропонуємо вашій увазі прості та корисні поради, на що потрібно звертати увагу при виборі банку для успішного розміщення депозиту:

  1. Вивчаємо репутацію. Читаємо відгуки про банк на банківських форумах. Є рейтингові агентства, які оцінюють надійність банків, присвоюючи їм рейтинги (оцінки). Діяльність банків оцінюється на підставі інформації з офіційних і відкритих джерел. Отже, банк повинен бути з високим рейтингом та прозорою структурою власності.
  2. Цікавимось надійністю банку. Доцільно перевірити на веб-сайті НБУ, коли банку видали ліцензію та на які види послуг.
  3. Перевіряємо чи є банк учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Цю інформацію ви знайдете завітавши на офіційну сторінку Фонду http://www.fg.gov.ua, або звернувшись на «гарячу лінію» Фонду – 0-800-105-800.
  4. Порівнюємо пропозиції різних банків. Порівняння і пошук можна спростити, скориставшись інтернет-сервісом, де зібрані всі депозитні пропозиції банків. Для розміщення депозиту є сенс обирати банк, який активно працює з вкладами фізичних осіб.
  5. Проявляємо розсудливість, якщо маловідомі банки пропонують надвисокі відсотки за вкладами. Ймовірно, що банк здійснює ризикову діяльність.
  6. Дивимось, чи є у банку програми кредитування, часто проблемні банки такі програми згортають. На веб-сайті НБУ або у фінансовій звітності банку доцільно перевірити, чи є банк прибутковим або ж збитковим упродовж декількох останніх кварталів.
  7.  Звертаємо увагу на рівень хорошого сервісу та якість обслуговування, зручне розташування. Налагоджені процеси, безперебійна робота банківських систем, кваліфікований та уважний персонал, відсутність черг, розширена мережа банкоматів - все це додає плюсів при виборі банку.

Уважно аналізуйте та свідомо робіть свій вибір. Ваше рішення має бути виваженим, а обраний банк – надійним, щоб швидко задовольняв ваші потреби та якісно надавав фінансові послуги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter