Фонд гарантування знову виставить на торги пул активів АТ «Дельта банк» із заставою в Одеській області – 25 червня

ПРЕС-РЕЛІЗ. Аукціон з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк» запланований на 25 червня 2020 року на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX). У складі пулу – 14 прав вимоги за кредитними договорами та 7 майнових прав за кредитами, а також дебіторська заборгованість. У забезпеченні за кредитами – об`єкти з переробки сільськогосподарської продукції в Одеській області. Деякі активи перебувають у заставі Нацбанку й АТ «УКРЕКСІМБАНК».

Початкова ціна лоту – 637 млн грн.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону.

Фонд гарантування нагадує, що мова йде про продаж саме кредитів і прав вимоги, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна у заставі за ними. Це означає, що при купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Зокрема, в заставі за кредитами у складі пулу: комерційна нерухомість загальною площею 39,354 м² та земельна ділянка площею 8,58 га, на якій розташована ця нерухомість; діючий олійножировий виробничий комплекс із доступом до під'їзної залізничної колії та морського транспортного порту; 5,4 га земель комерційного призначення, на яких передбачалося будівництво морського комплексу з перевантаження зернових та двостороннього пірсу; діючий олійножировий комбінат із виробництва маргарину, соняшникової олії та майонезу, розташований на 5,34 га промислових земель поруч із залізничними коліями. Всі ці об’єкти розташовані в Одеській області.

Раніше ці активи близько 20 разів торгувалися як окремо, так і в складі пулу в системі ProZorro.Продажі та на майданчику міжнародного консультанта.

Для участі в торгах необхідно зареєструватися згідно з правилами аукціону на веб-сторінці www.debtx.com. Детальна інформація про лот #debtx_8912 доступна на веб-сторінці www.debtx.com для зареєстрованих учасників торгів, а також у кімнаті даних банку. Крім цього, докладна інформація про лот розміщена на сайті Фонду за посиланням і на інформаційному порталі torgi.fg.gov.ua – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter