Фонд гарантування вкладів розпочинає виведення з ринку банку «АРКАДА»

25.08.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. 

26 серпня 2020 року на підставі постанови Правління Національного банку України про віднесення АТ АКБ «АРКАДА» до категорії неплатоспроможних Фондом гарантування вкладів запроваджено тимчасову адміністрацію і розпочато процедуру виведення АТ АКБ «АРКАДА» з ринку. Уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації призначено начальника відділу запровадження тимчасової адміністрації управління раннього реагування департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу діяльності банків Штогріну Ірину Вікторівну. З дня введення тимчасової адміністрації Фонд набув усі повноваження органів управління та органів контролю банку і розпочав здійснювати заходи для забезпечення збереження активів банку, запобігання втрати майна, захисту інтересів вкладників і кредиторів банку.

За попередніми даними, понад 90% вкладників АТ АКБ «АРКАДА», на яких поширюються гарантії Фонду, мають вклади у межах гарантованої суми (200 000 грн), тобто отримають свої вклади повністю, на загальну суму 188,5 млн грн. Для отримання коштів у межах гарантованої суми вкладникам не потрібно подавати до Фонду заяви чи будь-які додаткові документи, оскільки реєстри для виплат будуть сформовані на основі електронної бази даних про вкладників АТ АКБ «АРКАДА». Інформація про час та порядок виплат за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду, на веб-сайті АТ АКБ «АРКАДА» — https://arkada.ua/, у відділеннях банку та у соціальних мережах.

Під час дії тимчасової адміністрації буде розроблено план врегулювання і визначено найбільш ефективний спосіб виведення АТ АКБ «АРКАДА» з ринку. Конкурс на залучення інвестора буде оголошено найближчим часом на вебсайті Фонду.

Фонд виконає всі свої зобов’язання, передбачені Законом про систему гарантування вкладів фізичних осіб, а також гарантує максимально прозорий і публічний процес виведення Банку з ринку.

Довідка:

На підставі постанови Правління Національного банку України від 25 серпня 2020 р. № 541-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК  «АРКАДА» до категорії неплатоспроможних», виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 25 серпня 2020 р. № 1583 «Про запровадження тимчасової адміністрації у АТ АКБ «АРКАДА» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку», згідно з яким з 26 серпня 2020 р. запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК  «АРКАДА» (далі – АТ АКБ «АРКАДА»), код ЄДРПОУ 19361386, МФО 322335, місцезнаходження: вул. Ольгинська, 3, м. Київ, 01001.

Ознайомитись з діями у випадку віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку тимчасової адміністрації вкладники можуть переглянувши інформаційні матеріали на сайті Фонду у розділі «Вкладникам та кредиторам».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter