Фонд шукає найбільш оптимальні шляхи виведення з ринку банку «Аркада»

27.08.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. 

Вчора, 26  серпня 2020 р. Фонд гарантування вкладів оголосив про початок відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ АКБ «АРКАДА». Проведення конкурсу має на меті визначення способу виведення банку з ринку з найменшими витратами.

Відтак, Фонд гарантування запропонував банкам та інвесторам всі передбачені ст. 39 Закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб шляхи:

  • передача майна(активів) та зобов’язань приймаючому банку;
  • передача майна(активів) та зобов’язань перехідному банку та його продаж інвестору;
  • продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Учасникам конкурсу надано можливість самостійного вибору активів АТ АКБ «АРКАДА», що мають бути передані у приймаючий або перехідний банк.  Разом з обраними активами банк-переможець конкурсу має прийняти і зобов’язання АТ АКБ «АРКАДА» на аналогічну суму – починаючи від гарантованих Фондом виплат (які не можуть передаватись частково), і далі в черговості, визначеній ст. 52 Закону. Дані щодо майна (активів) та зобов’язань банку можна буде отримати в інформаційному приміщенні у банку «Аркада». Інші умови конкурсу – за посиланням.

Розгляд конкурсних пропозицій призначено на 14.09.2020.

Інформацію про переможця відкритого конкурсу (за наявності) Фонд розмістить на своєму сайті після укладення з ним договору(ів). Про усі інші дії Фонду гарантування вкладів щодо виведення з ринку банку «Аркада» оперативно повідомлятиметься на офіційному сайті.

Нагадаємо, з 26 серпня 2020 р. у АТ АКБ «АРКАДА» запроваджено тимчасову адміністрацію на підставі рішення Правління Національного банку України від 25 серпня 2020 року № 541-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНОГО КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ «АРКАДА» до категорії неплатоспроможних» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 25 серпня 2020 року № 1583 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ АКБ «АРКАДА» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter