До уваги вкладників АТ АКБ «АРКАДА» та їх законних представників!

07.10.2020

З 29 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) проводить виплати коштів усім вкладникам АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «АРКАДА» (далі – АТ АКБ «АРКАДА») за договорами банківського рахунку та договорами банківського вкладу незалежно від закінчення строку їх дії.

Однак, виплати гарантованих сум відшкодувань вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за рахунками, відкритими на користь та на ім'я третіх осіб (дітей) за банківською програмою «Житло до повноліття», тимчасово обмежені для проведення додаткової перевірки та забезпечення можливості отримання належними отримувачами гарантованої суми відшкодування.

Враховуючи відсутність повної актуальної інформації про реквізити осіб, на чию користь або ім’я яких було відкрито рахунки за банківською програмою «Житло до повноліття», законним представникам малолітніх та/або неповнолітніх осіб (дітей) потрібно звернутися до АТ АКБ «АРКАДА» з метою уточнення особових реквізитів власників коштів. Так, законним представникам вкладників АТ АКБ «АРКАДА» необхідно пред'явити паспорт або інший документ, що посвідчує його особу, та документи, що дають змогу ідентифікувати вкладника, а саме: для малолітніх вкладників, які не досягли 14 років - свідоцтво про народження; для неповнолітніх вкладників (від 14 до 18 років) свідоцтво про народження та паспорт або інший документ, що посвідчує особу вкладника. Опікун (піклувальник) також має пред'явити документ, що підтверджує статус законного представника вкладника.

Вкладники, які на цей час досягли повноліття, звертаються до банку із паспортом або іншим документом, що посвідчує особу.

У разі якщо вкладник (малолітній, неповнолітній, повнолітній) та його законний представник є резидентами, додатково подаються документи (як вкладника, так і представника), видані відповідними контролюючими органами, що засвідчують їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (ідентифікаційний код), або паспорт, у якому контролюючим органом зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта або до якого внесено дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків; або територіальними підрозділами Державної міграційної служби України внесено дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків / внесено запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії або на паспорті проставлено слово "відмова".

Після проведення ідентифікації та верифікації вкладників, актуалізації в банку інформації про реквізити осіб, на чию користь або ім’я яких було відкрито рахунки, Фондом гарантування будуть внесені відповідні зміни до загального реєстру вкладників АТ АКБ «АРКАДА» для проведення виплат гарантованого відшкодування. Для уточнення інформації про включення вкладників або законних представників малолітніх та/або неповнолітніх осіб (дітей) до цього реєстру необхідно звертатись до банків-агентів Фонду.

Нагадуємо, що режим роботи АТ АКБ «АРКАДА» наступний: понеділок – п’ятниця: з 09:00 до 18:00. Усі листи та кореспонденція для АТ АКБ «АРКАДА» приймається за адресою: вул. Ольгинська, буд. 3, м. Київ, 01001. 

Довідкова інформація за телефонами: 

  • «Гарячої лінії» Фонду гарантування: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 044-333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку); 
  • АТ АКБ «АРКАДА»: + 380 (44) 254-22-22.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter