Фонд нагадує: вкладники 200+ та інші кредитори «АРКАДИ» можуть заявити свої вимоги до банку до 30 жовтня

16.10.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звертає увагу вкладників АТ АКБ «АРКАДА», які мали на рахунках кошти понад гарантовану суму 200 000 грн, а також інших кредиторів на те, що їх вимоги до банку приймаються до 30 жовтня 2020 року включно. Заявити кредиторські вимоги у визначений термін можуть юридичні та фізичні особи, які мають документально підтверджені вимоги до банку щодо його зобов’язань.

Для подачі своїх вимог до банку необхідно направити письмову заяву кредитора на адресу: вул. Ольгинська, 3, м. Київ, 01001. Зразок такої заяви розміщений на сайті Фонду в розділі «Кредиторам». Також заявити свої кредиторські вимоги можна безпосередньо в банку.

На підставі поданих заяв та документів уповноваженою особою Фонду на ліквідацію банку «АРКАДА» буде сформовано реєстр вимог кредиторів, вимоги кожного кредитора будуть віднесені до певної черги погашення, що визначена законодавством. Після затвердження Фондом реєстру акцептованих вимог кредиторів відповідну інформацію буде розміщено на сайтах Фонду та банку «АРКАДА», а також у приміщеннях банку. Задоволення вимог кредиторів банку здійснюється за рахунок коштів, отриманих у результаті реалізації майна банку та у черговості, визначеній Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Зокрема, вимоги вкладників 200+ задовольняються у четверту чергу.

Нагадуємо, що кредиторські вимоги до банку «АРКАДА» можна заявити протягом 30 днів з дня публікації 1 жовтня 2020 року оголошення про його ліквідацію в газеті «Голос України» № 181 (7438). Відповідно до законодавства будь-які вимоги, що надійдуть після закінчення цього строку, будуть вважатися погашеними, крім вимог вкладників у межах гарантованої суми відшкодування за вкладами.

Додамо, що Фонд продовжує виплачувати кошти вкладникам банку «АРКАДА» в межах гарантованої суми 200 000 грн за договорами банківського рахунку та за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення. Детальну інформацію про отримання таких виплат можна дізнатися за посиланням тут.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter