Надходження коштів до банків в управлінні Фонду у листопаді склали 67,6 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ 

Протягом листопада 2020 року на рахунки банків, ліквідацію яких здійснює Фонд, надійшло 67,6 млн грн. Зокрема, від реалізації активів банки отримали 55,0 млн грн, погашення кредитів – 11,6 млн грн, оренди майна – 1,0 млн грн. Найбільше коштів від реалізації майна у цей період отримали:

  • АТ «ВТБ БАНК» - 38,5 млн грн;
  • ПАТ «КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА» - 5,7 млн грн;
  • ПАТ «ДІАМАНТБАНК» - 4,4 млн грн;
  • ПУАТ «ФІДОБАНК» - 3,2 млн грн;
  • АТ «РОДОВІД БАНК» - 1,2 млн грн.

Загалом протягом січня-листопада 2020 року сума коштів, що надійшли на рахунки неплатоспроможних банків, склала 4 277,5 млн грн. Зокрема, від реалізації активів сума надходжень склала 3 987,6 млн грн. Крім того, за рахунок погашення кредитів неплатоспроможні банки у цей період отримали 269,6 млн грн, оренди майна – 20,3 млн грн. 

Від погашення цінних паперів у січні-листопаді 2020 року кошти не надходили. 

Нагадаємо, деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на Офіційному сайті Фонду у розділі: «Банки в управлінні Фонду» - «Надходження до банків в управлінні Фонду»

Довідково. Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків, що перебувають в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter