Пул активів «Родовід банку» буде виставлений на аукціон 1 червня

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні пул активів АТ «РОДОВІД БАНК», що перебуває в ліквідації. Торги пройдуть 1 червня 2021 року в системі Prozorro.Продажі.

До пулу активів увійшли понад 90 прав вимоги та майнових прав за кредитами, укладеними з суб’єктами господарювання, більше 440 позицій дебіторської заборгованості та майнових прав за дебіторською заборгованістю, майнові права за векселем тощо. До забезпечення увійшли різні активи, розташовані в багатьох регіонах України. Зокрема, серед них: комерційна та житлова нерухомість, майнові комплекси, земельні ділянки, обладнання, транспортні засоби тощо.

Загальна сума заборгованості за активами у складі пулу становить 8,9 млрд грн. Середній термін прострочення за кредитами – 12 років, близько третини позичальників – діючі юридичні особи. За 100 активами відкриті судові справи, за 15 – провадження Державної виконавчої служби, за 40 – кримінальні справи. За деякими кредитами відсутній повний пакет документів. Раніше ці активи уже виставлялися на продаж – окремо та в пулі, однак поки не були куплені.

Початкова ціна лоту – 70,8 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь у них можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Всі гроші, отримані від продажу цих активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами «Родовід банку».

Детальніше про лот GL18N119740 та умови участі в аукціоні можна дізнатися  на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Крім цього, детальна інформація про активи у складі пулу представлена в кімнаті даних банку та у віртуальній кімнаті даних, порядок доступу до неї – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter