Надходження коштів до банків в управлінні Фонду протягом квітня 2021 року склали понад 40,8 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ   

Протягом квітня 2021 року надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом, склали 40,8 млн грн. Переважна сума коштів отримана від погашення кредитів – 21,6 млн грн, з яких найбільші надходження отримали:

  •  ПАТ «КБ «ПРЕМІУМ» - 8,7 млн грн;
  • АТ АКБ «АРКАДА» - 7,1 млн грн;
  • ПАТ «ЗЛАТОБАНК» - 4,1 млн грн.

15,8 млн грн неплатоспроможні банки отримали від продажу активів через електронні аукціони, які проходять за відкритою та прозорою процедурою. Найбільше коштів від реалізацій активів надійшло на рахунки:

  • ПУАТ «ФІДОБАНК» - 8,1 млн грн;
  • АТ «РОДОВІД БАНК» - 4,5 млн грн;
  • АТ «ВТБ БАНК» - 1,7 млн грн.

Від погашення цінних паперів сума надходжень за квітень 2021 року склала 2,0 млн грн (АТ «Місто Банк), від оренди майна банки, що перебувають в управлінні Фонду, отримали 1,4 млн грн.

Загалом за січень-квітень 2021 року надходження коштів до неплатоспроможних банків склали 181,6 млн грн, в т.ч. 87,5 млн грн отримано від погашення кредитів, 50,7 млн грн – від погашення цінних паперів, 38,4 млн грн – від реалізації майна, 5,0 млн грн – від оренди майна.

Довідково. Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Нагадаємо, деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на сайті Фонду у розділі: «Статистичні дані щодо неплатоспроможних банків».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter