Фонд гарантування вкладів і партнери підписали меморандум про співпрацю з громадською спілкою «Дистрикт Ротарі Інтернешнл 2232»

02.07.2021

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує об’єднувати зусилля для подальшого підвищення рівня фінансової грамотності українців та формування в суспільстві фінансової культури. 1 липня 2021 року до Меморандуму про співробітництво в межах Національного проєкту з фінансової грамотності, який розпочав Фонд спільно з партнерами в грудні 2019 року, приєдналася ГС «Дистрикт Ротарі Інтернешнл 2232». Від імені Фонду Меморандум підписав заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик, від імені ГС «Дистрикт Ротарі Інтернешнл 2232» - голова правління Володимир Бондаренко, від імені ГО «Діловий клуб «Партнер» - президент Сергій Івагло.

Меморандум передбачає співпрацю сторін, зокрема, в галузі просвітницької діяльності з метою підвищення фінансової грамотності українців, їх обізнаності про систему гарантування вкладів та права вкладників, покращення навичок управління особистими фінансами та заощадження для забезпечення відповідальної фінансової поведінки.

- «Ми раді, що до команди Національного проєкту з фінансової грамотності долучилась організація «Ротарі» - потужний партнер, який об’єднує цілеспрямованих та активних людей  по всій Україні. Для нас важливо об’єднувати зусилля, щоб підвищити обізнаність користувачів фінансових послуг і навчити їх користуватися інструментами захисту своїх коштів. Від цього залежить рівень довіри до банківської системи і до держави в цілому. Тому підвищення рівня фінансової грамотності українців повинно мати системний, комплексний характер та відповідати провідним світовим практикам», - наголосив заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик. Він додав, що високий рівень фінансових знань та відповідальна фінансова поведінка населення є питанням національної безпеки країни.

- «Ротарі-клуби в світі - це проактивні люди, які зайняті служінням суспільству, громаді. І мені дуже приємно, що ми починаємо нашу співпрацю з дня початку нового ротарійського року – з 1 липня. Основним девізом цього року є служіння змінам у житті. Впевнений, що те, що ми сьогодні розпочинаємо, надзвичайно важливе для звичайного українця, оскільки фінансова грамотність є основою успіху як будь-якої родини, так і України в цілому», -  зазначив голова правління ГС «Дистрикт Ротарі Інтернешнл 2232» Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, що Національний проєкт з фінансової грамотності діє другий рік поспіль зусиллями Фонду гарантування вкладів та партнерів – ГО «Діловий клуб «Партнер» (м.Харків) та Університету банківської справи. Метою проєкту є підвищення фінансової грамотності родин, дітей і підлітків, їх вчителів з використанням сучасних методів навчання, в тому числі ділових ігор-симуляторів.

Довідково. Rotary International – міжнародна неурядова асоціація, яка об’єднує Ротарі-клуби (нерелігійні та неполітичні благодійні організації) по всьому світу. Членами асоціації є 1,2 млн лідерів бізнесу та суспільного життя. Близько 36 000 Ротарі-клубів у понад 200 країнах світу втілюють проєкти гуманітарного служіння як у своїх місцевих громадах, так і за їх межами, об'єднуючи лідерів - представників усіх континентів, культур та професій з метою обміну ідеями та ведення діяльності на користь громад в усьому світі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter