Тестування Автоматизованої системи виплат Фонду розпочнеться у четвертому кварталі

22.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Тестування Автоматизованої системи виплат Фонду розпочнеться у четвертому кварталі 2016 року. Про це йшла мова на зустрічі у Фонді гарантування з банками-агентами, яка відбулась у четвер. У ній взяли участь близько 50 банкірів.

«Ця система створена для того, щоб зробити максимально зручним процес отримання гарантованої суми вкладниками неплатоспроможних банків. Після її введення у промислову експлуатацію, а це, ми очікуємо, відбудеться у першому кварталі 2017 року, отримати кошти можна буде в он-лайн режимі у будь-якому відділенні будь-якого банку-агента», - сказав у ході зустрічі заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик.

Таким чином, буде значно розширена мережа пунктів виплат. Вкладник зможе обрати для отримання коштів найближче до нього відділення, чи відділення того банку, якому він найбільше довіряє.

За словами А.Оленчика,  Фонд гарантування зацікавлений у тому, щоб до системи приєдналась якомога більша кількість банків, які відповідатимуть визначеним для банків-агентів критеріям.

Всі запити у систему будуть здійснюватись з допомогою каналів зв’язку Національного банку України, що гарантує надійних захист інформації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter