На що відкладати з зарплати зараз, щоб уникнути проблем в майбутньому?

Бувають події в нашому житті, про фінансування яких потрібно заздалегідь потурбуватись. І чим раніше ви почнете планувати видатки, тим краще. Для чого нам вже зараз потрібно формувати окремий бюджет?

На поліпшення житлових умов

Рано чи пізно постане питання про поліпшення житлових умов. Комусь буде потрібен початковий внесок по іпотеці, комусь – гроші на розширення житлової площі або на придбання помешкання у новобудові. Але навіть якщо з житлом у вас все гаразд, не варто відмовлятися від ідеї збирати на нерухомість, якщо у вас є діти. Наявність власної нерухомості значно полегшить їм життя.

На випадок професійного вигорання

Рішення про майбутню професію ми приймаємо досить рано, і не всі одразу робимо правильний вибір. Якщо ви відчуваєте, що вам потрібно будувати кар'єру в іншій сфері, це можна змінити. Але врахуйте, що для цього знадобляться гроші. Суму варто збирати з урахуванням того, що якийсь час ви будете вчитися і отримувати дохід початківця фахівця. В цей час заощадження повинні забезпечувати нормальний рівень життя вам і вашій родині.

Пенсійні заощадження

Краще подбати про комфортне майбутнє заздалегідь. Середній розмір пенсії в Україні на 1 січня 2020 року становив 3082,98 гривні. І поки що немає ніяких підстав  вважати, що в найближчому майбутньому сума цих виплат набагато збільшиться. Тому варто скласти фінансовий план і регулярно відкладати гроші.

На підвищення кваліфікації

У більшості професій необхідно постійно розвиватися та вчитися. Деяким роботодавцям важливі не тільки нові навички співробітника, але і відоме ім'я викладача курсів підвищення кваліфікації. А це може коштувати чимало.

На освіту дітей

Зараз неможливо спрогнозувати, чи будуть існувати бюджетні місця у вищих навчальних закладах на той час, коли ваша дитина виросте. Подумайте про накопичення заздалегідь. У майбутньому, якщо дитина зможе вчитися безкоштовно, ви знайдете, куди витратити накопичену суму.

На подорож

Якісний відпочинок дає нам можливість продуктивно працювати і наповнитися новими силами та враженнями. Краще почати заздалегідь відкладати гроші на поїздку мрії. Та обов’язково планувати бюджет на щорічний відпочинок.

На випадок форс-мажору (резервний фонд)

Не мати заощаджень на випадок форс-мажорних обставин – не дуже гарна звичка. В ідеалі в скарбничці повинна лежати сума, на яку ви і ваша сім'я зможете прожити 3-6 місяців у звичних умовах.

На здійснення мрії 

Мрії бувають різними. Для здійснення великої мрії потрібно багато ресурсів, в тому числі і фінансових. Гроші не обов'язково виконають ваші заповітні бажання, але можуть наблизити вас до їх здійснення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter