У ПАТ «ВЕКТОР БАНК» припинено виплати гарантованого відшкодування вкладникам та завершено ліквідаційну процедуру

13.08.2021

12 серпня 2021 року рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) № 817 затверджено ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ВЕКТОР БАНК» (далі – ПАТ «ВЕКТОР БАНК»).

Відповідно до приписів частини третьої статті 28 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Разом з тим, згідно з частиною третьою статті 53 Закону з моменту затвердження ліквідаційного балансу ліквідаційна процедура банку вважається завершеною. 

У зв’язку з цим Фонд гарантування повідомляє про припинення 12 серпня 2021 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «ВЕКТОР БАНК» та завершення ліквідаційної процедури банку.

У межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками ПАТ «ВЕКТОР БАНК» отримано 76,1 млн грн, що становить 98,4% від загальної гарантованої суми.

Водночас, інформуємо, що відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені в результаті ліквідаційної процедури та продажу майна (активів) банку на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними.

Довідкова інформація за номерами «Гарячої лінії» Фонду гарантування:

  • 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України),
  • 044-333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter