Фонд гарантування закликає утриматися від поширення домислів у справах проти екс-власників АТ «Банк «Фінанси та кредит» , і довіряти тільки офіційним джерелам

17.09.2021

ПРЕСРЕЛІЗ    

Зважаючи на суспільний резонанс, що виник довкола заяви голови Ради громадського моніторингу при ФГВФО Максима Гаруса, стосовно перебігу справи проти екс-акціонера АТ «Банк «Фінанси та кредит» в судах іноземної юрисдикції, та звинувачуваннями на адресу Фонду у замовчуванні інформації, Фонд гарантування вкладів вважає за необхідне заявити наступне.

Відкритість є одним із пріоритетів роботи Фонду гарантування вкладів. Утім у своїх діях Фонд керується нормами вітчизняного та міжнародного права, положеннями яких обмежена можливість розголошувати будь-які дані та коментувати їх до завершення процесуальних дій. 

Ми закликаємо усі сторони, залучені чи ж зацікавлені у процесі, утриматися від поширення неперевіреної інформації, домислів та спекуляцій, і довіряти тільки офіційним джерелам інформації. Про перебіг цієї та подібних справ ми повідомлятимемо офіційно на власному сайті.

Фонду зрозуміла зацікавленість у справі вкладників АТ «Банк «Фінанси та кредит», інтереси яких представляє пан Гарус. Утім, зважаючи на важливість та складність справ у судах іноземних юрисдикцій такі процеси є вкрай чутливими. Якими б потенційно благими не були наміри подібних публічних заяв, вони дезінформують суспільство, шкодять справі та дискредитують Фонд.

У свою чергу Українська держава, у тому числі в рамках роботи Міжвідомчої робочої групи з питань повернення активів збанкрутілих банків, очолюваної Прем’єр-міністром, робить усе, аби відстояти інтереси кредиторів АТ «Банк «Фінанси та кредит», акцептовані вимоги яких сягають 30 млрд грн. Фондом разом із юридичними радниками ведеться колосальна робота як в українських, так і в судах іноземних юрисдикцій.

Ми закликаємо усіх бути відповідальними, не поширювати неперевірену інформацію та довіряти тільки офіційним джерелам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter