У вересні сума продажу активів неплатоспроможних банків склала 205,1 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ

У вересні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів успішні аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, на загальну суму 205,1 млн грн. Ще 0,02 млн грн отримано за результатами безпосереднього продажу активів фізичним та юридичним особам. Загалом упродовж місяця було проведено 483 відкриті електронні аукціони, із них 53 – результативні. Решта торгів не відбулися через відсутність учасників.

Успішно завершилися аукціони з продажу активів таких банків:

  • АТ АКБ «АРКАДА» (земельні ділянки та основні засоби) – на суму понад 102,6 млн грн;
  • АТ «Родовід Банк» (нерухоме майно, основні засоби, портфель кредитів фізичних осіб, предмети нумізматики, фалеристики та активи культурної цінності) – на суму 56,5 млн грн.
  • АТ «МІСТО БАНК» (права вимоги за кредитами юридичних та фізичних осіб, нерухоме майно, земельні ділянки, основні засоби, транспорт) – на суму 41,3 млн грн;
  • ПУАТ «ФІДОБАНК» (кредити юр. осіб) – на суму 1,6 млн грн;
  • ПАТ «ЗЛАТОБАНК» (кредити юр. осіб) – на суму 1,0 млн грн;
  • ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» (нерухоме майно та основні засоби) – на суму 0,8 млн грн;
  • АТ «ВТБ БАНК» (майнові права на нерухомість, дебіторська заборгованість, транспорт) – на суму 0,8 млн грн;
  • ПАТ «Банк Камбіо» (пул активів банку) - на суму 0,4 млн грн;

Крім того, відбулися аукціони з продажу активів ПАТ «КБ «ПРЕМІУМ» на суму 0,09 млн грн, АТ «Фінанси та Кредит» на суму 0,006 млн грн.

Упродовж вересня за результатами 53 успішних аукціонів отримано оплату за 32 лотами на загальну суму 73,6 млн грн, з них за 19 угодами уже укладено відповідні договори купівлі-продажу.

Усі кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямовує на розрахунки з кредиторами неплатоспроможних банків.

Аукціони з продажу активів проходять в електронній системі «Prozorro.Продажі» та на міжнародних майданчиках, за відкритою і прозорою процедурою. Кожен бажаючий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів» за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter