Світлана Рекрут взяла участь у засіданні місії Світового банку з технічної допомоги фінансовому сектору України

ПРЕСРЕЛІЗ   

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут взяла участь у засіданні місії Світового банку з технічної допомоги фінансовому сектору України, яка 18 жовтня розпочала свою роботу у Києві. Упродовж найближчих днів група фахівців у сфері фінансового сектору проведе зустрічі із представниками Фонду гарантування вкладів, Національного банку України, Міністерства фінансів, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Фонду державного майна.

Метою роботи місії є продовження співпраці з українською владою, зокрема, у напрямку гармонізації українського законодавства відповідно до вимог директив ЄС щодо гарантування вкладів та врегулювання неплатоспроможності банків (DGSD/BRRD).

Для нас дуже важлива підтримка та експертна допомога місії Світового банку. Сьогодні Фонд гарантування вкладів разом із Національним банком України веде кропітку роботу над вдосконаленням вітчизняного законодавства та імплементацією Директиви 2014/59/ЄС. У першу чергу, йдеться про вдосконалення системи раннього реагування. Ми, пам’ятаючи уроки кризи 2014-2017 років, повинні розробити потужні запобіжники, аби не допускати у майбутньому повторення подібних потрясінь на банківському ринку, – сказала Світлана Рекрут, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів під час відкриття роботи місії.

У рамках роботи місії запланована низка зустрічей експертів Світового Банку із фахівцями Фонду гарантування вкладів щодо питань практичного впровадження норм Директиви ЄС про відновлення платоспроможності та врегулювання неплатоспроможності банків (BRRD).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter