Надходження коштів до банків в управлінні Фонду протягом листопада 2021 року склали понад 80,0 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ   

Протягом листопада 2021 року надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом, склали 80,0 млн грн. Найбільша сума коштів – 64,8 млн грн – надійшла на рахунки неплатоспроможних банків від продажу активів через електронні аукціони, які проходять за відкритою та прозорою процедурою.

Найбільше коштів від реалізацій активів отримали:

  • АТ «РОДОВІД БАНК» - 32,5 млн грн;
  • АТ АКБ «АРКАДА» - 18,2 млн грн;
  • АТ «Місто Банк» - 13,3 млн грн.

14,2 млн грн надійшло від погашення кредитів, з яких найбільші суми отримали:

  • ПАТ «КБ «ПРЕМІУМ» - 8,6 млн грн;
  • АТ АКБ «АРКАДА» - 4,5 млн грн.

Від оренди майна банки, що перебувають в управлінні Фонду, отримали 1,0 млн грн.

Загалом за січень-листопад 2021 року надходження коштів до неплатоспроможних банків склали 2 345,8 млн грн, в т.ч. 1 969,2 млн грн отримано від реалізації майна, 192,6 млн грн – від погашення кредитів, 171,9 млн грн – від погашення цінних паперів, 12,1 млн грн – від оренди майна.

Довідково. Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Нагадаємо, деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на сайті Фонду у розділі: «Статистичні дані щодо неплатоспроможних банків».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter