Активи «Златобанку» на аукціоні 27 січня: серед них – частка 25% у статутному капіталі юридичної особи

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів виставить повторно на продаж активи АТ «ЗЛАТОБАНК», а саме понад 50 прав вимоги та майнових прав за кредитами фізичних осіб і суб’єктів господарювання, частина з яких знаходиться в заставі Національного банку України, дебіторську заборгованість і частку корпоративних прав у розмірі 25% у статутному капіталі юридичної особи. Відкриті електронні торги заплановані 27 січня 2022 року в системі Prozorro.Продажі.

Загальна сума заборгованості за активами становить 8,1 млрд грн. Серед застави за  кредитами – комерційна і житлова нерухомість, розташована в різних регіонах України, земельні ділянки, транспорт, обладнання тощо. Середній термін прострочення платежів за кредитами – близько 6 років. Судове провадження триває щодо 48 активів (в тому числі за дебіторською заборгованістю), 6 передано в роботу Державній виконавчій службі. Раніше ці активи неодноразово виставлялися на торги, однак поки не були куплені.

Початкова ціна лоту – 1,6 млрд грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь у них може взяти кожен охочий, окрім позичальників і поручителів за кредитами.

Більше інформації про лот GL3N121041 та умови участі в аукціоні – на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті Prozorro.Продажі – за посиланням. Крім цього, детальна інформація про активи представлена в кімнаті даних банку та у віртуальній кімнаті даних, порядок доступу до неї – за посиланням.

Кошти від продажу цих активів Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами «Златобанку».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter