До уваги кредиторів АТ «МР БАНК»

12.03.2022

Відповідно до рішення Правління Національного банку України з 25 лютого 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) розпочав ліквідацію АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК» (далі – АТ «МР БАНК») строком на три роки з 25 лютого 2022 року до 24 лютого 2025 року включно.

З огляду на запроваджений воєнний стан в державі виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення від 04 березня 2022 року за № 148, яким визначено, що формування реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ «МР БАНК» здійснюватиметься на підставі балансових даних в розмірі залишків на рахунках контрагентів на дату запровадження процедури ліквідації АТ «МР БАНК».

Реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «МР БАНК» буде сформовано до 10 квітня 2022 року. Оголошення про його формування буде оприлюднено на вебсайті Фонду та вебсайті АТ «МР БАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Дізнатись інформацію про включення до переліку (реєстру) акцептованих вимог кредиторів АТ «МР БАНК» та уточнити розмір своїх кредиторських вимог клієнти АТ «МР БАНК» зможуть після затвердження реєстру акцептованих вимог кредиторів банку звернувшись на «Гарячу лінію» Фонду. У випадку незгоди із акцептованою Фондом сумою вимог кредитори АТ «МР БАНК» можуть надіслати відповідне звернення до Фонду на адресу електронної пошти [email protected].

Разом з тим повідомляємо, що кредиторам АТ «МР БАНК» для перерахування коштів у погашення їхніх вимог необхідно направити до Фонду заяву про визнання вимог кредитора разом із реквізитами банківського рахунку, відкритого у діючому (платоспроможному) банку.

Звертаємо увагу, що таку заяву кредитори АТ «МР БАНК» можуть направити протягом усього терміну ліквідації банку на адреси електронної пошти: [email protected] та [email protected], а також на поштову адресу Фонду: вул. Січових Стрільців, 17, м. Київ, 04053, та АТ «МР БАНК»: вул. Володимирська, 46, м. Київ, 01601. У разі зміни наданих реквізитів банківського рахунку для задоволення вимог кредиторам необхідно письмово повідомити про це уповноважену особу Фонду на ліквідацію АТ «МР БАНК» та направити нові реквізити. 

Довідкова інформація за номерами:

  • «гарячої лінії» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України) та (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • інформаційно-консультаційного центру Фонду: (044) 333-35-85 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • АТ «МР БАНК: +38 (044) 354-15-15, +38 (044) 354-05-05.

Нагадуємо, що задоволення вимог кредиторів здійснюється за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації та реалізації майна (активів) банку, у черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter