Вкладники банків, що ліквідуються Фондом, уже найближчим часом зможуть отримати гарантоване відшкодування віддалено

12.04.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам у період дії воєнного стану в Україні. Зокрема, за бажанням, вкладники банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду. Відповідне рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набули чинності 6 квітня цього року після їх оприлюднення на сторінках офіційних видань.

"Ми розуміємо, що в умовах воєнного стану в Україні для вкладника особливо важливо мати змогу отримати гарантовану суму віддалено. Тому Фонд спільно з банками-агентами задіяли всі наявні технічні та законодавчі можливості, аби зробити це в найкоротші терміни. На сьогодні нами уже створено законодавче підгрунтя – це перший  крок. Зараз Фонд разом із банками-агентами проводить підготовчу технічну роботу для якнайшвидшого впровадження цієї можливості. Фонд додатково повідомить вкладників про масштабний запуск віддалених виплат гарантованого відшкодування – на картку банка-агента. Також Фонд разом із банками працює над тим, щоб вкладники могли скористатись послугою виплати онлайн шляхом відкриття рахунків в банках-агентах дистанційно", - зазначила заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха.

Віддалені виплати вкладникам будуть здійснюватися за допомогою автоматизованої системи Фонду та тих підключених до неї банків-агентів, які наразі здійснюють відповідне налаштування своїх систем. Перелік банків-агентів, які будуть здійснювати виплати онлайн, буде оприлюднений на сайті Фонду. Зарахування гарантованої суми на рахунок вкладника буде можливим за умови, що він є клієнтом одного з банків-агентів Фонду, які підключають послугу виплати відшкодування онлайн, після ідентифікації і верифікації його даних.

Крім цього, Фонд розпочав переговорний процес із Міністерством цифрової трансформації щодо пошуку можливостей виплати гарантованої суми відшкодування за вкладом за допомогою застосунку «Дія».

Нагадаємо, що з 18 березня 2022 року Фонд розпочав виплати гарантованого відшкодування вкладникам ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», а з 25 березня 2022 року - вкладникам АТ «МР БАНК».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter