27 млн грн отримали вкладники за перший тиждень дистанційних виплат гарантованого відшкодування

27.04.2022

ПРЕС-РЕЛІЗ   

З 19 квітня 2022 р. вкладники неплатоспроможних банків дистанційно отримали вже близько 27 млн грн гарантованого відшкодування. Можливість дистанційних виплат без фізичного відвідування вкладниками відділень у цей період надавали 2 банки-агенти – державні ПАТ КБ «Приватбанк» та АБ «Укргазбанк».

Нагадаємо, клієнти ПАТ КБ «Приватбанк» можуть віддалено отримати гарантовані виплати у цьому банку. Для дистанційного отримання гарантованої суми в АБ «Укргазбанку» не обов’язково бути його клієнтом. Для цього вкладнику необхідно подати заявку на сайті АБ «Укргазбанку» за посиланням https://www.ukrgasbank.com/eco-creditka/ (розділ «ЗАМОВИТИ КАРТКУ ТА ПРОЙТИ ВІДЕОВЕРИФІКАЦІЮ») та пройти відеоверифікацію, після чого заявнику буде відкритий рахунок у банку, на який буде зарахована гарантована сума.

Інші банки-агенти також наразі здійснюють налаштування своїх систем для здійснення виплат онлайн.

Довідково. Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам банків, що ліквідуються, у період дії воєнного стану в Україні. Зокрема, таким вкладникам-резидентам України надано можливість за бажанням отримати гарантовану суму без відвідування відділень банків-агентів Фонду. Відповідне рішення ухвалене виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набрали чинності 6 квітня цього року після оприлюднення на сторінках офіційних видань. Першим банком-агентом, який почав виплату гарантованого відшкодування вкладникам віддалено, став ПАТ КБ «Приватбанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter