Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє про припинення виплат гарантованого відшкодування вкладникам АТ «БАНК ВЕЛЕС» та завершення ліквідаційної процедури банку

28.04.2022

26 квітня 2022 року рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) № 265 затверджено ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ВЕЛЕС» (далі – АТ «БАНК ВЕЛЕС»).

Відповідно до приписів частини третьої статті 28 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) Фонд гарантування припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. Також, згідно з частиною третьою статті 53 Закону з моменту затвердження ліквідаційного балансу ліквідаційна процедура банку вважається завершеною.

У зв’язку з цим Фонд гарантування повідомляє про припинення 26 квітня 2022 року виплат гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам АТ «БАНК ВЕЛЕС» та завершення ліквідаційної процедури банку.

У межах виплат гарантованого відшкодування вкладниками АТ «БАНК ВЕЛЕС» отримано 29,6 тис. грн.

Водночас, інформуємо, що відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені в результаті ліквідаційної процедури та продажу майна (активів) банку на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними.

Просимо врахувати, що у зв’язку із затвердженням ліквідаційного балансу банку та звіту про виконання ліквідаційної процедури Фонд гарантування закрив накопичувальний рахунок АТ «БАНК ВЕЛЕС». З оглядуна це реквізити накопичувального рахунку банку не дійсні і платежі на них не приймаються.

Довідкова інформація за номерами:

- «Гарячої лінії» Фонд гарантування: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 044-333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);

- інформаційно-консультаційного центру Фонду гарантування: (044)333-35-85 (згідно з тарифами оператора зв'язку).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter