Світлану Рекрут обрано до Ради Європейського форуму страховиків депозитів

26.05.2022

ПРЕС-РЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відтепер представлено у Раді ЄФСД (European Forum of Deposit Insurers). 26 травня на щорічних загальних зборах ЄФСД директора-розпорядника Фонду Світлану Рекрут обрано до Ради ЄФСД як представника страховиків депозитів країн, що не входять до ЄС.

«Як європейські принципи і практики важливі для української системи гарантування вкладів, так і унікальний український досвід стане корисним для співтовариства європейських страховиків. Ось уже три місяці ми працюємо в безпрецедентних умовах. В умовах бойових дій, коли українські воїни боронять нашу землю від російського вторгнення, ми не припинили виконання своїх зобов’язань перед вкладниками! Крім того, впровадження європейських стандартів у системі гарантування вкладів – одна з цілей, до яких Фонд послідовно продовжує рухатися попри все. Переконана, що членство Фонду гарантування вкладів у Раді ЄФСД вкотре доведе, що разом ми сильніші!», - наголосила Світлана Рекрут.

У межах щорічних загальних зборів ЄФСД також проводиться міжнародна конференція «Нові виклики і проблеми мережі фінансової безпеки». Серед питань, що були винесені на обговорення на нинішній конференції, зокрема:

  • Диджиталізація (Цифрові валюти центральних банків, майбутнє криптовалют);
  • Кіберризики і контроль за захистом інформації;
  • Фінансові інновації;
  • Вплив проблем довкілля на діяльність банків та систем гарантування вкладів;
  • Нове в законодавстві ЄС щодо управління кризами і страхування депозитів.

Нагадаємо, 16 березня 2022 року Рада Європейського форуму страховиків депозитів (ЄФСД) ухвалила резолюцію про негайне призупинення членства Агентства зі страхування вкладів (АСВ) Російської Федерації в ЄФСД та виключила представника росії з Ради.

Довідково: Європейський форум страховиків депозитів (European Forum of Deposit Insures) – фахова асоціація страховиків депозитів та представників схем компенсацій інвесторам (Investor Compensation Schemes), до якої на сьогодні входить 68 учасників із 49 країн Європи, у тому числі не членів Євросоюзу.

Вищим органом ЄФСД є загальні збори членів, які обирають Раду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter