Розпочато задоволення вимог кредиторів четвертої черги АТ «МР БАНК»: вкладники банку-фізособи отримають свої кошти у повному обсязі

15.07.2022

ПРЕСРЕЛІЗ 

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб своїм рішенням від 11 липня 2022 року погодила задоволення вимог кредиторів четвертої черги АТ «МР БАНК». Так, вимоги 2366 кредиторів, включених до четвертої черги (а це, нагадаємо – вимоги вкладників-фізосіб, у частині, що перевищує виплачену Фондом гарантовану суму відшкодування) будуть задоволені у повному обсязі.Загальна сума коштів, спрямованих на розрахунок із кредиторами четвертої черги –понад 1,4 млрд грн. 

«Прийняте рішення про задоволення вимог кредиторів четвертої черги “МР Банку” у розмірі 100% фактично означає, що навіть, попри те, що ліквідація “МР Банку” почалася до набрання чинності норми про повне відшкодування вкладів на період дії воєнного стану, усі вкладники-фізичні особи банку отримають свої кошти у повному обсязі. В умовах повномасштабної збройної агресії, яку переживає наша країна, - це дуже важливе рішення. Разом з тим, завершується процедура інвентаризації активів та формування ліквідаційної маси банку. Після цього Фонд матиме можливість виставляти на продаж активи банку. Розраховуємо, що і юридичні особи, клієнти банку, також отримають свої гроші за рахунок надходжень від продажу та управління активами”, - сказала Ольга Білай, заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.

Нагадаємо, відповідно до законодавства, задоволення вимог кредиторів здійснюється в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на рахунки кредиторів. У зв`язку з цим звертаємо увагу кредиторів АТ «МР БАНК», включених до четвертої черги, на необхідність подати до банку заяви із банківськими реквізитами для задоволення кредиторських вимог. У разі якщо відповідні заяви з реквізитами були подані кредиторами АТ «МР БАНК» раніше і реквізити з того часу не змінились, повторно подавати таку заяву не потрібно.

Детальніша інформація – доступна в офіційному оголошенні за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter