Фонд починає продаж активів «Промінвестбанку»: перший лот – кредити титановидобувної компанії

21.07.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає продаж активів ПАТ «Промінвестбанк», що ліквідується. Перший лот – права вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами. Аукціон відбудеться уже першого серпня у системі Prozorro.Продажі.

До складу лоту (№ G16N021140) входять права вимоги за кредитними договорами, укладеними з двома юридичними особами. Загальна заборгованість за лотом становить 5,8 млрд грн.

У забезпечення за кредитними договорами оформлено нерухомість промислового призначення (виробничі комплекси, корпуси тощо) загальною площею 10 370 кв. м., обладнання у складі ЦМК (збагачувального комбінату), обладнання виробничої інфраструктури, автотранспорт та спецтехніка в Новомиргородському р-ні Кіровоградської області, а також корпоративні права, що становлять 100% частки у статутному капіталі одного з позичальників, та фінансова порука юридичної та фізичних осіб.

Група компаній спеціалізується на видобуванні та збагачуванні титанової сировини.

Початкова ціна лоту – 5,8 млрд грн. Торги відбудуться за англійською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот і умови участі в аукціоні – за посиланням. Детальна інформація про активи (публічні паспорти) – тут.

Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter