48 учасників аукціону і зростання ціни до 300% від стартової: минулого тижня відбулися успішні торги Фонду гарантування

ПРЕСРЕЛІЗ   

Минулого тижня у системі Prozorro.Продажі відбулися перші, після відновлення продажів, успішні аукціони з реалізації активів банків, що ліквідуються. Зокрема, уже на перших торгах було реалізовано майно ПАТ “Промінвестбанк” із подекуди рекордними показниками – до 48 учасників та до 300% зростання ціни.

«Після початку повномасштабної збройної агресії Фонд був змушений на кілька місяців призупинити продаж активів. Сьогодні ми відновили цей процес і на початку серпня почали виставляти на продаж активи банків, які були передані в управління Фонду уже цього року. І результати перших торгів свідчать: попри все, ринок є, і інвестори готові купувати. Фонду, у свою чергу, потрібно ліквідовувати банки та розраховуватися з кредиторами. Нагадаю, кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок з кредиторами банків, що ліквідуються», - сказав Олександр Кульчицький, директор Департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування вкладів.   

Так, 02 серпня відбувся аукціон з продажу автомобілю VOLKSWAGEN PASSAT 2015 року випуску. За лот змагалися 48 учасників. У результаті – зі стартових 224 тис. грн у ході аукціону ціна зросла до 610 тис. грн.

Також 02 серпня відбувся аукціон з продажу частини будівлі з гаражем та основних засобів у м. Ужгород, загальною площею 1 030 кв.м. За лот змагалося 9 учасників. При тому, що балансова вартість активу складала 3,7 млн грн, виставлено на продаж її було за оціночною вартістю 6,1 млн грн. Ціна реалізації лоту уже на перших торгах склала 24,5 млн грн, що становить 396% від балансової.

Крім того, успішно відбувся аукціон з продажу частини нежитлового приміщення, загальною площею 1 050,8 кв.м, що знаходиться у м. Луцьк. За участі 5 учасників торгів стартова ціна лоту зросла із початкових 9,9 млн грн до 15,8 млн грн (159%).

Варто також відмітити успішний аукціон з продажу будівлі загальною площею 989,9 кв.м та земельної ділянки, за адресою: м. Київ, вул. Софіївська, будинок 7. Ціна лоту у ході аукціону зросла більш ніж на 9 млн. грн і склала 63 млн грн.

Загалом упродовж минулого тижня на продаж було виставлено 23 лоти, аукціони за 18 із них були успішними. Середній рівень конверсії – співвідношення ціни продажу до стартової ціни - 186%. Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter