АТ «БАНК СІЧ» визнано неплатоспроможним: Фонд гарантування запровадив тимчасову адміністрацію

10.08.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

Від сьогодні, 10 серпня 2022 року, у АТ «БАНК СІЧ» запроваджено тимчасову адміністрацію. Відповідне рішення «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «БАНК СІЧ» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку» (№579 від 09.08.2022) було прийнято виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Правління Національного банку України від 09 серпня 2022 року №405-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК СІЧ» до категорії неплатоспроможних».

Уповноважена особа Фонду уже приступила до виконання своїх повноважень у банку, тимчасова адміністрація здійснюється у штатному режимі. Зважаючи на те, що банк визнано неплатоспроможним після набрання чинності норми про повне відшкодування вкладів фізичним особам, усі вкладники отримають свої кошти у повному обсязі – у розмірі суми вкладу та відсотків, нарахованих станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Загалом можлива сума гарантованого відшкодування вкладникам АТ «БАНК СІЧ» на 1 серпня 2022 року становить майже 1,3 млрд грн, із них майже 49 млн грн – сума коштів фізичних осіб-підприємців, які також отримають свої кошти від Фонду гарантування вкладів у повному обсязі.

Виплату відшкодування вкладникам Фонд розпочне у визначені законодавством строки. Зокрема, за депозитними договорами строк дії яких закінчився та за поточними рахунками – не пізніше, ніж на 20 робочий день після віднесення банку до категорії неплатоспроможних. Про початок виплат буде повідомлено додатково на сайті Фонду в мережі Інтернет.

Також нагадаємо, що на період дії воєнного стану вкладники неплатоспроможних банків мають можливість отримати гарантоване відшкодування віддалено – не відвідуючи відділення банків-агентів. Дистанційно отримати гарантовані кошти можуть клієнти чотирьох банків-агентів Фонду гарантування вкладів – ПАТ КБ «Приватбанк», АБ «Укргазбанк», АБ «Південний» та АТ «ПУМБ».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter