Продовжено задоволення вимог кредиторів АТ «МР БАНК»

16.08.2022

Рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) від 15 серпня 2022 року № 602 погоджено задоволення вимог 100 кредиторів, включених до шостої черги реєстру акцептованих вимог кредиторів АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК» (далі – АТ «МР БАНК»), на суму 2 395 909,92 грн, що становить 100% від загальної суми шостої черги.

Водночас, після повного задоволення вимог шостої черги реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ «МР БАНК» вищезазначеним рішенням погоджено початок часткового задоволення вимог 54 986 кредиторів, включених до сьомої черги реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ «МР БАНК», на суму 277 107 883,91 грн, що складає 10% від загальної суми сьомої черги. Вимоги задовольняються пропорційно до суми вимог, що належать кожному кредитору однієї черги.

Відповідно до законодавства задоволення кредиторських вимог здійснюється в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на рахунки кредиторів. У зв`язку з цим звертаємо увагу кредиторів АТ «МР БАНК», включених до шостої та сьомої черг, на необхідність подати до банку заяви із банківськими реквізитами для задоволення кредиторських вимог. Для уникнення помилок під час написання реквізитів банківських рахунків у міжнародному стандарті (IBAN) для перерахування коштів (кредиторських вимог) рекомендуємо до заяви долучати довідку з банку про відкритий банківський рахунок.

Заяву з актуальними реквізитами необхідно направити на поштову адресу АТ «МР БАНК»: вул. Володимирська, 46, м. Київ, 01601. У разі якщо відповідні заяви з реквізитами були подані кредиторами АТ «МР БАНК» раніше і реквізити з того часу не змінились, повторно подавати таку заяву не потрібно.

Нагадуємо, що шоста черга кредиторів – це вимоги фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, платежі яких або платежі на ім'я яких були заблоковані в банку, а сьома – вимоги юридичних осіб-клієнтів банку, які не є пов’язаними з банком особами. Вимоги кожної наступної черги задовольняються в міру надходження коштів від продажу майна (активів) банку після повного задоволення вимог попередньої черги.

Довідкова інформація за телефонами:

  • «Гарячої лінії» Фонду: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України); (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • інформаційно-консультаційного центру Фонду: (044) 333-35-85 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • АТ «МР БАНК»: +38 (044) 354-15-07.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter