Фонд гарантування шукає інвестора на виведення з ринку неплатоспроможного АТ «БАНК СІЧ»

16.08.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів розпочав пошук інвесторів, зацікавлених взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного АТ «БАНК СІЧ». Відповідне оголошення про початок відкритого конкурсу оприлюднено на сайті Фонду.

Потенційний інвестор має можливість взяти участь у відкритому конкурсі у якості:

  • приймаючого банку (прийняти всі або частину активів та зобов’язань АТ «БАНК СІЧ»);
  • інвестора перехідного банку, який може бути створений Фондом в процесі виведення АТ «БАНК СІЧ» з ринку;
  • інвестора, який стає власником 100% акцій банку АТ «БАНК СІЧ».

Участь у відкритому конкурсі можуть взяти юридичні та фізичні особи та об’єднання інвесторів, попередньо кваліфіковані Національним банком України, та банки. Прийом документів з метою допуску до участі у відкритому конкурсі завершується 25.08.2022.

Ознайомитись з інформацією щодо банку, оцінити його активи для формування конкурсної пропозиції та подати конкурсні пропозиції з обраним способом виведення банку з ринку можна до 01.09.2022 (включно).

«Фонд гарантування насправді чи не найбільш зацікавлений у тому, щоби неплатоспроможні банки виводилися з ринку у спосіб інший, ніж ліквідація з виплатою Фондом відшкодування вкладникам. Тому ми запрошуємо банки і потенційних інвесторів взяти участь в оголошеному відкритому конкурсі», - сказала заступниця директора-розпорядника Фонду Ольга Білай. «У той же час хочу запевнити усіх вкладників: за будь-яких обставин Фонд розпочне виплати гарантованого відшкодування за вкладами у визначені законодавством терміни. Усі вкладники-фізичні особи, у тому числі і фізичні особи-підприємці, отримають свої кошти у повному обсязі».

Також звертаємо увагу, що позичальники банку мають здійснювати планові платежі для погашення кредитів як через відділення АТ «БАНК СІЧ», так і через установи інших банків. При цьому рахунки, на які потрібно перераховувати кошти, протягом часу дії тимчасової адміністрації змінюватись не будуть.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter