Розпочинається задоволення вимог кредиторів 7 черги «МР Банку»: клієнтам-юрособам буде виплачено 277,1 млн грн

17.08.2022

ПРЕСРЕЛІЗ     

Управління та реалізація активів АТ «МР Банк» дозволили Фонду гарантування вкладів акумулювати на рахунках банку суму, достатню для задоволення вимог кредиторів шостої черги та початку розрахунку із кредиторами сьомої черги банку. Відповідне рішення №602 було прийнято виконавчою дирекцією Фонду 15 серпня 2022 року.

Так, рішенням виконавчої дирекції Фонду погоджено початок задоволення вимог кредиторів 7 черги - юридичних осіб-клієнтів банку, які не єпов’язаними з банком особами.

Загалом на задоволення вимог 54 986 кредиторів сьомої черги буде спрямовано 277,1 млн грн, що складає 10 % від загальної суми сьомої черги.

Як відомо, відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», до сьомої черги кредиторів включено вимоги юридичних осіб - клієнтів банку, які не є пов’язаними з банком особами, та вимоги інших вкладників, які не є пов’язаними з банком особами.

Також, відповідно до прийнятого рішення, одночасно погоджено задоволення у повному обсязі вимог кредиторів 6 черги АТ “МР Банк”(фізосіб, які не є пов’язаними особами банку, платежі яких або платежі наім’я яких заблоковано). Загалом 100 кредиторам буде перераховано майже 2,4 млн. грн. Таким чином вимоги кредиторів 6 черги будуть задоволені на100%.

Задоволення вимог кредиторів здійснюється в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на рахунки кредиторів. У зв`язку з цим звертаємо увагу кредиторів АТ «МР БАНК», включених до шостої та сьомої черги, на необхідність подати до банку заяви із банківськими реквізитами для задоволення кредиторських вимог. У разі якщо відповідні заяви з реквізитами були подані кредиторами АТ «МР БАНК» раніше і реквізити з того часу не змінились, повторно подавати таку заяву непотрібно.

Нагадаємо, процедуру ліквідації АТ «МР БАНК» Фонд розпочав 25 лютого на підставі рішення Правління Національного банку України від25 лютого 2022 року № 91-рш/БТ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІЖНАРОДНИЙРЕЗЕРВНИЙ БАНК» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 25 лютого 2022 року № 131 «Про початок процедури ліквідації АТ «МР БАНК» та делегування повноважень ліквідатора банку».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter