Фонд змінив умови відкритого конкурсу з виведення АТ «БАНК СІЧ» з ринку для спрощення доступу потенційним інвесторам до інформації про банк

05.09.2022

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вніс зміни до умов відкритого конкурсу з метою виведення неплатоспроможного АТ «БАНК СІЧ» з ринку. Так, рішенням виконавчої дирекції Фонду №681 від 02 вересня 2022 року, потенційним інвесторам, які повідомили Фонд про намір отримати попередню кваліфікацію в Національному банку України1, надано можливість раніше розпочати ознайомлення з документацією неплатоспроможного АТ «БАНК СІЧ», у тому числі в інформаційному приміщенні та/або на спеціалізованій сторінці Фонду в мережі Інтернет.

Після прийняття Національним банком України рішення щодо попередньої кваліфікації потенційного інвестора2 така особа матиме можливість подати до Фонду конкурсну пропозицію і, у разі визнання її переможцем відкритого конкурсу, придбати неплатоспроможний АТ «БАНК СІЧ» або перехідний банк, створений на базі його активів та зобов’язань.

З огляду на обмежені законодавством строки здійснення тимчасової адміністрації в АТ «БАНК СІЧ» таке рішення дає змогу розширити коло потенційних інвесторів, а зацікавленим особам завчасно ознайомитись із документацією АТ «БАНК СІЧ», що сприятиме залученню інвестора для виведення АТ «БАНК СІЧ» з ринку у найменш витратний спосіб.

Нагадуємо, що строк подання заявок на допуск до участі у відкритому конкурсі – по 05 вересня 2022 року (включно), а строк подання попередньо кваліфікованою особою/банком/об’єднанням інвесторів, допущених до участі у відкритому конкурсі, конкурсних пропозицій на участь у виведенні з ринку АТ «БАНК СІЧ» – по 12 вересня 2022 року (включно).

Перелік документів, які необхідно подати до Фонду з метою допуску до участі у відкритому конкурсі, визначено в умовах відкритого конкурсу, розміщених за наступним посиланням.

Контактна особа Фонду: Лур'є Григорій Аркадійович (+380 50 523 68 78).


ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ:

Зміни до умов відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «БАНК СІЧ» від 02.09.2022
Зміни до умов відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «БАНК СІЧ» від 29.08.2022
Умови відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК СІЧ»

Відповідно до Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24 грудня 2015 року № 942

Нагадуємо, щоб узяти участь у відкритому конкурсі Фонду з метою виведення неплатоспроможного АТ «БАНК СІЧ» з ринку, потенційний інвестор (фізична особа, юридична особа, учасник об'єднання таких осіб, приймаючий банк) має пройти попередню кваліфікацію Національним банком України. Зокрема, він повинен відповідати вимогам, установленим Законом України «Про банки і банківську діяльність» та іншим законодавчим і нормативно-правовим актам для власників істотної участі в банку або для приймаючих банків. Остаточний ключовий учасник у структурі власності банку або кінцевий власник істотної участі в банку, який набуватиме цього статусу через вищезазначену особу, повинен відповідати вимогам нормативно-правового акта Національного банку України з питань реєстрації та ліцензування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter