Кредит, забезпечений діючим ТРЦ у Дніпрі, площею майже 100 тисяч кв м – уперше виставлено на продаж

17.01.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

30 січня в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активу АТ «МР БАНК», який ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту включено права вимоги за кредитним договором, що укладений з юридичною особою. У заставі банку, зокрема, - будівля одного з найбільших діючих ТРЦ у Дніпрі. Актив на продаж виставляється уперше.

Заборгованість за виставленим на продаж кредитним договором на початок грудня минулого року склала 555,7 млн грн. Позичальник – юридична особа – зареєстрований у Києві. У грудні 2022 року було порушено справу про його банкрутство.

При цьому у заставі банку передано:

  • нерухомість - діючий торговельно-розважальний комплекс у Дніпрі загальною площею майже 100 тис. кв.м (адреса застави Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, Слобожанська селищна рада) та рухоме майно, що є невід'ємною частиною ТРЦ, а саме: ліфт, ескалатор, компресори та інше. 
  • корпоративні права - право на частку в статутному капіталі юрособи в розмірі 100%;
  • майнові права - право вимоги на отримання грошової виручки за оренду приміщення за 175 договорами оренди.

Початкова ціна реалізації лота № G16N021925 – 555,7 млн грн.

Детальна інформація про актив та умови участі у торгах – за посиланням. Публічний паспорт активу доступний для перегляду тут.

Активи перебувають на балансі АТ «МР БАНК» і на продаж виставляються вперше.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено право вимоги за кредитом, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, а також позичальника та поручителя за виставленим на продаж кредитним договором. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МР БАНК».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter