Кредит компанії, одного із найбільших хімічних підприємств України, виставлено на перші торги

19.01.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

30 січня 2023 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу права вимоги за кредитом юридичної особи, у забезпечення за яким, зокрема, передано залишки природного газу у підземних сховищах газотранспортної системи. Актив перебуває на балансі АТ «МР Банк», який ліквідується Фондом гарантування вкладів, і на продаж виставляється уперше.

До складу лоту G16N021956 входять права вимоги за кредитом юридичної особи. Компанія-позичальник зареєстрована у м. Черкаси і є одним із найбільших хімічних підприємств України. На початок грудня 2022 року заборгованість за виставленим на продаж кредитом сягнула 1,9 млрд грн.

При цьому у забезпечення виконання зобов’язань за договором, передано зокрема:

  • понад 10 тис. основних засобів,  а саме - виробниче обладнання, трубопроводи, міжцехові комунікації, кабельні розводки, компресори, кабельні комунікації, холодильник регенерації  та інше.
  • комплекси будівель і споруд цехів, загальною площею понад 130 тис. кв. м.;
  • майже 29 га землі із цільовим призначенням, зокрема, “землі промисловості”;
  • та товарно-матеріальні цінності, а саме - залишки природного газу у кількості понад 36 288 тис.куб.м.

Об’єкти застави розташовуються у м. Черкаси по вул. Героїв Холодного Яру.

Початкова ціна реалізації лоту № G16N021956 – 1,9 млрд грн.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Публічний паспорт активу доступний для перегляду тут.

Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальників повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МР БАНК».

   

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter