Кредит «МР Банку», забезпечений елітним спортклубом у центрі Києва, був проданий з сьомої спроби

03.02.2023

ПРЕСРЕЛІЗ     

09 січня у системі Prozorro.Продажі відбувся аукціон з продажу лоту GL16N021444 – права вимоги за кредитом юридичної особи, у забезпечення за яким передено приміщення та обладнанння справді «царського» спортклубу у центрі столиці. Це була сьома спроба Фонду гарантування вкладів реалізувати цей актив «МР Банку» на відкритому онлайнаукціоні, яка врешті завершилася успішно. Попередні аукціони визнавалися такими, що не відбулися, через відсутність учасників торгів.

Аукціон проходив за голландською моделлю. Учасник торгів зупинив покрокове зниження ціни на рівні 105 млн грн. Ця ставка і стала переможною.

«На сьогодні уже укладено договір купівлі-продажу, кошти у повному обсязі перераховані банку і у подальшому будуть спрямовані на розрахунок із його кредиторами. Відповідно до стратегії продажу Фонду, стартовою ціною будь-якого активу завжди є вища із величин – його балансова або оціночна вартість. Щодо цього активу, на продаж, нагадаю, було виставлено права вимоги за кредитом, заборгованість за яким сягнула понад 477 млн грн, а термін прострочки виконання зобов’язань перевищив 500 днів. При цьому у заставу банку при укладанні кредитної угоди, зокрема, було передано приміщення та обладнання елітного спортклубу у центрі столиці. Зверну увагу, що предметом продажу було право вимоги за кредитом, а не заставне майно. І покупці таких активів фактично отримують право замість банку вимагати від боржника повернення коштів, або ж намагатися, у том числі через суди, стягнути заставне майно», - пояснив Олександр Кульчицький, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування вкладів.

Детальна інформація про аукціон, що відбувся, - тут.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter