Заміський комплекс «Промінвестбанку» у Конча-Заспі продано зі зростанням ціни на 120 млн грн від стартової

08.02.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

16 січня у системі Prozorro.Продажі відбувся аукціон з продажу спецактиву ПАТ «Промінвестбанк» в елітному передмісті столиці - заміського комплексу із розкішною мебльованою віллою, кількома гостьовими будиночками, СПА-центром, рестораном та готелем на території.

Уже на перші торги, які відбувалися за англійською моделлю аукціону, прийшло троє учасників. У результаті: при тому, що на продаж актив виставлявся зі стартовою ціною 187,6 млн грн, переміг учасник, який запропонував ставку у розмірі 311,1 млн грн. Таким чином, конверсія продажу (співвідношення ціни продажу до стартової) сягнула 166%.

На сьогодні переможець перерахував усю суму за лот, триває підготовка до підписання договору купівлі-продажу.

Нагадаємо, стартовою ціною будь-якого активу, відповідно до стратегії продажу Фонду гарантування вкладів, завжди є вища із величин – його балансова або оціночна вартість. 

«Це був дуже цікавий, але у той же час непростий актив. На продаж виставлявся комплекс будівель та споруд в елітному передмісті Києва. Серед об’єктів, включених до складу лоту – розкішна мебльована вілла, гостьові будинки, СПА-центр, будівлі ресторану та готелю, еллінг для зберігання та ремонту човнів чи яхт. При цьому, як ми від самого початку говорили, за зовнішньою привабливістю цей об’єкт мав і кілька «але». Приміром,  юридично це не цілісний комплекс, і  на частину земельних ділянок, навіть які банк оздобив тротуарною плиткою, відсутнє право власності. Між тим, максимальна відкритість та прозорість процесу продажу забезпечили конкуренцію та зростання ціни за лот уже на перших торгах», - пояснює Олександр Кульчицький, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування вкладів.

Деталі аукціону доступні за посиланням

Отримані кошти будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами банку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter