Фонд гарантування вкладів розпочав співпрацю з проєктом USAID «Реформування фінансового сектору»

14.02.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі — Фонд) розпочав співпрацю з новим п’ятирічним проєктом міжнародної технічної допомоги «Реформування фінансового сектору», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут і керівник проєкту USAID «Реформування фінансового сектору» Роберт Бонд підписали Протокол про співпрацю.

Метою проєкту є підтримка системних змін в економіці України шляхом трансформації фінансового сектору країни у добре функціонуючий, конкурентний ринок, який відповідає стандартам ЄС та є інтегрованим у міжнародні фінансові системи.

«Фінансовий сектор є надзвичайно важливим для успішного відновлення економіки України, тому питання про його реформування — на порядку денному. Фонд гарантування вкладів вдячний USAID за постійну та цілеспрямовану підтримку, готовність співпраці у цьому напрямі в такий непростий для України час. Підписання Протоколу про співпрацю — це важливий крок на шляху до економічної трансформації України та її інтеграції в міжнародний фінансовий простір», — зазначила директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут під час зустрічі з керівником проєкту USAID.

Роберт Бонд висловив сподівання на результативну співпрацю та подальшу комунікацію між установами.

«USAID із радістю продовжує підтримувати діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, спрямовану на забезпечення стабільності банківської системи в Україні. Разом із Фондом ми будемо працювати над управлінням ризиками, бізнес-процесами, фінансовим моделюванням, інформаційною безпекою, вступом до ЄС, комунікаціями та інформаційно-просвітницькою роботою з громадськістю, а також фінансовою грамотністю населення. Проєкт USAID «Реформування фінансового сектору» надаватиме Фонду технічну допомогу і ресурси для виконання ним вкрай важливої місії з підвищення довіри до фінансової системи в ці безпрецедентні часи», — зазначив Роберт Бонд, керівник Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору».

Зі свого боку, заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик подякував Роберту Бонду за особисту зустріч, якій не стали на заваді повітряні тривоги.

«Важкі часи показують справжній сенс партнерства. Протокол про співпрацю, підписаний сьогодні, — підтвердження наших зусиль задля системних змін в економіці та трансформації фінансового сектору України відповідно до кращих міжнародних стандартів», — зазначив Андрій Оленчик.

  







Довідка. Проєкт Агентства США «Реформування фінансового сектору» триватиме до липня 2027 року. Серед основних цілей проєкту є:

  • забезпечення впевненості у цілісності та міцності фінансових ринків завдяки сильному та незалежному регулюванню та нагляду на фінансових ринках;
  • створення умов для ефективного та доступного фінансування, справедливого ціноутворення на товарних ринках і ринках капіталу за допомогою, зокрема, розвиненої фінансової інфраструктури;
  • урізноманітнення фінансових послуг та інструментів, сприяння появі альтернативних джерел фінансування шляхом посилення надавачів фінансових послуг, посередників і фасилітаторів та конкуренції між ними;
  • зростання фінансової інклюзії за допомогою безпечних цифрових фінансових ініціатив;
  • підвищення підзвітності та прозорості ринку шляхом залучення приватного сектору, бізнес-асоціацій, засобів масової інформації та громадянського суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter