У лютому сума продажу активів банків, що ліквідуються, перевищила 140 млн грн

02.03.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Упродовж лютого у системі Prozorro.Продажі успішно відбулося 54 аукціони, лотами на яких були активи п’яти банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. У підсумку сума продажу активів за місяць сягнула 140,9 млн грн.

Із них майже 128 млн грн склала сума продажу нерухомого майна банків. Крім того, 8,8 млн грн склала сума продажу земельних ділянок, і 2,2 млн грн – сума продажу транспортних засобів, що перебували на балансі банків.

У розрізі банків найбільша сума продажу за місяць у ПАТ «Промінвестбанк», загалом – 79,5 млн грн. Ще 58,5 млн грн – сума успішних аукціонів з продажу активів АТ «Мегабанк», і 1,4 млн грн – сума аукціонів з продажу основних засобів АТ «МР БАНК».

На сьогодні, за результатами 54 успішних аукціонів: за 27 лотів було отримано оплату на суму 40,8 млн грн, оплата ще за 27 лотами на суму 100,2 млн грн - очікується.

Окрім цього, від безпосереднього продажу активів фізичним та юридичним особам протягом лютого отримано 1,3 млн грн.

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються.

Аукціони з продажу активів відбуваються в електронній системі Prozorro.Продажі. Кожен охочий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter