До уваги кредиторів АТ «АЙБОКС БАНК»

10.03.2023

Відповідно до рішення Правління Національного банку України з 08 березня 2023 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) розпочав ліквідацію ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АЙБОКС БАНК» (далі – АТ «АЙБОКС БАНК») строком на три роки – до 07 березня 2026 року включно.

З огляду на запроваджений в державі воєнний стан виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення від 09 березня 2023 року за № 284, яким визначено, що формування реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ «АЙБОКС БАНК» здійснюватиметься на підставі балансових даних в розмірі залишків на рахунках контрагентів на дату запровадження процедури ліквідації АТ «АЙБОКС БАНК».

Реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «АЙБОКС БАНК» буде сформовано до 24 квітня 2023 року. Оголошення про його формування та затвердження буде оприлюднено на вебсайті Фонду та вебсайті АТ «АЙБОКС БАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Дізнатись інформацію про включення до переліку (реєстру) акцептованих вимог кредиторів АТ «АЙБОКС БАНК» та уточнити розмір своїх кредиторських вимог клієнти АТ «АЙБОКС БАНК» зможуть після затвердження реєстру акцептованих вимог кредиторів банку, звернувшись на «Гарячу лінію» Фонду. У випадку незгоди із акцептованою Фондом сумою вимог кредитори АТ «АЙБОКС БАНК» можуть надіслати відповідне звернення до Фонду на адресу електронної пошти [email protected].

Разом з тим повідомляємо, що кредиторам АТ «АЙБОКС БАНК» для погашення їхніх вимог необхідно направити заяву про визнання вимог кредитора разом із реквізитами банківського рахунку, відкритого у діючому (платоспроможному) банку на адресу електронної пошти: [email protected] або на поштову адресу АТ «АЙБОКС БАНК»: вул. Ділова, 9-А, м. Київ, 03150. У разі зміни наданих реквізитів банківського рахунку для задоволення вимог кредиторам необхідно письмово повідомити про це уповноважену особу Фонду на ліквідацію АТ «АЙБОКС БАНК» та направити нові реквізити.

Звертаємо увагу, що таку заяву кредитори АТ «АЙБОКС БАНК» можуть направити протягом усього терміну здійснення ліквідаційної процедури банку, але не пізніше 45 днів до планової дати складання ліквідаційного балансу АТ «АЙБОКС БАНК». Про планову дату складання ліквідаційного балансу АТ «АЙБОКС БАНК» та кінцеву дату приймання заяв від кредиторів Фонд додатково повідомлятиме на своєму вебсайті та вебсайті АТ «АЙБОКС БАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Нагадуємо, що задоволення вимог кредиторів здійснюється за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації та реалізації майна (активів) банку, у черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Довідкова інформація за номерами:

  • «Гаряча лінія» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800 105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), +38 (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • інформаційно-консультаційного центру Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: +38 (044) 333-35-85 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  •  АТ «АЙБОКС БАНК»: 0 800 500-178, +38 (044) 277-13-36.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter