Цього тижня на продаж виставлено активи на загальну суму майже 1,4 млрд грн

14.03.2023

ПРЕСРЕЛІЗ     

Протягом поточного тижня (13 – 17 березня 2023 року) запланований продаж активів 8 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 1 387,2 млн грн. Із них на суму 805,8 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами, і 483,0 млн грн – початкова ціна виставлених на продаж об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок та інших основних засобів. Дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 98,4 млн грн.

Так, упродовж тижня заплановано продаж активів таких банків:

  • АТ «МЕГАБАНК» - на загальну суму 681,8 млн грн, із них на суму 589,8 млн грн виставлено права вимоги за кредитами, та на суму 16,4 млн грн нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби. Крім того, дебіторська заборгованість перед банком виставлена на продаж за 75,6 млн грн.
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» – на загальну суму 270,2 млн грн. Із них на суму 152,2 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби, та на суму 118,0 млн грн – права вимоги за кредитами.
  • АТ АКБ «АРКАДА» - на загальну суму 250,6 млн грн. Із них на суму 219,6 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби, та на суму 20,7 млн грн - права вимоги за кредитами. Дебіторська заборгованість перед банком торгуватиметься за 10,3 млн грн.
  • АТ «МР Банк» – на загальну суму 102,7 млн грн. Із них на суму 77,2 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитними договорами та на 25,5 млн грн – нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби банку.
  • АТ «Банк Січ» - на суму 66,0 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.
  • ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» - на загальну суму 13,5 млн грн. Із них на суму 12,5 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, і на суму 1,0 млн грн - нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інших основних засобів.
  • АТ «КБ «Земельний капітал» - на суму 2,4 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби.
  • АТ «Місто Банк» - зі стартовою ціною 0,1 млн грн виставлено на продаж нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інших основних засобів.

Детальніше з інформацією про заплановані торги та результати продажу активів можна ознайомитись на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter